SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Schoonmaakbedrijven: Hotel schoonmaak

Leestijd: 2 min

Hotel schoonmaak valt ook onder de klassieke schoonmaak. De exacte schoonmaaktaken zijn afhankelijk van de grootte van het hotel en de bezetting. Binnen hotels wordt dan ook vaak reiniging op maat geboden.

 Hotel schoonmaak

Hotel schoonmaak: bezetting

Zijn nagenoeg alle kamers van het hotel bezet, dan vergt dit ook meer schoonmaak. De schoonmaakfirma moet hier dan op in kunnen spelen. De bezetting van een hotel is in sommige periodes een stuk lager. Ook hier moet het kuisbedrijf flexibel mee om kunnen gaan. Waar er zes schoonmakers nodig zijn voor de schoonmaak bij een volledige bezetting, moet het niet zo zijn dat deze schoonmakers ook allemaal ingezet worden bij een kleine bezetting. Het is erg verstandig om hier van te voren afspraken over te maken met het poetsbedrijf.

Hygiëne hoog in het vaandel

Of de bezetting van een hotel nu hoog of laag is, de hygiëne moet altijd bovenaan staan. Een goede hygiëne is een teken van kwaliteit. Bezoekers van een hotel zullen een goede hygiëne op prijs stellen en het zal voor een groot deel hun oordeel over het hotel beïnvloeden. En het oordeel van hotelgasten is erg belangrijk, omdat zij deze via mond-op-mond reclame of via het internet zullen ventileren. Een slechte hygiëne kan een hotel een slechte naam geven waardoor de gasten wegblijven.

Specifieke schoonmaaktaken in een hotel

In een hotel zijn veel verschillende ruimten die ieder hun eigen schoonmaakbehoefte kennen. Een deel van deze ruimten zijn bestemd voor gasten en een ander deel alleen voor de werknemers van het hotel. Taken die specifiek bij een hotel horen zijn o.a.:

  • het schoonmaken van kamers;
  • het reinigen van sanitair;
  • het schoonhouden en onderhouden van gangen en openbare ruimten;
  • het schoonhouden en onderhouden van de entree en de receptie;
  • het schoonmaken van personeelsruimten, keuken en restauratie.

Het schoonmaakmateriaal

De omvang van de schoonmaakwerkzaamheden in een hotel is afhankelijk van de omvang van het hotel zelf. Bij kleinere hotels kan waarschijnlijk worden volstaan met de inzet van gangbare schoonmaakartikelen, aangevuld met het gebruik van een stofzuiger. Bij grotere hotels zullen waarschijnlijk ook apparaten zoals een schoonmaakmachine worden ingezet.

Het schoonmaakpersoneel

De personele bezetting met betrekking tot de schoonmaakwerkzaamheden in een hotel wordt verschillend ingevuld. Sommige hotels zetten hier het eigen personeel voor in. Het personeel heeft vaak dan ook andere taken die aangevuld worden met de taken die betrekking hebben op de schoonmaak en het onderhoud van het hotel. Vaak is dit bij kleinere hotels het geval. Grotere hotels maken vaker gebruik van de diensten van een schoonmaakbedrijf. Vooral als de schoonmaak en het onderhoud meer van het personeel vergt is het handiger om een kuisfirma in te zetten, omdat deze beschikt over geschoold personeel met ervaring met betrekking tot de schoonmaaktaken.