SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Schoonmaakbedrijven: De taken van klassieke schoonmaakbedrijven

Leestijd: 2 min

Als we kijken naar de taken en werkzaamheden van klassieke schoonmaakbedrijven dan zijn deze vooral op toepassing van de tertiaire sector. Dat houdt in dat de meeste schoonmaakwerkzaamheden verricht worden binnen kantoren, scholen, crèches, winkelcentra en veel (andere) publieke ruimtes. Steeds meer schoonmaakbedrijven zijn zich in de loop van de jaren echter meer gaan richten op het schoonmaken van bedrijven. Kantoorpanden waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn nemen vaak collectief een schoonmaakbedrijf in de arm om een schone werkvloer te realiseren. De taken van deze schoonmaakbedrijven en dus ook de werkzaamheden die zij verrichten zijn in feite op te splitsen in twee categorieën: gangbare taken en gespecialiseerde taken.

Gangbare taken voor schoonmaakbedrijven

Binnen iedere ruimte die schoongemaakt wordt zijn er een aantal universele taken. Het betreft hier werkzaamheden zoals:

 • stofzuigen;
 • vloeren schoonmaken;
 • sanitair schoonmaken;
 • stoffen;
 • meubels schoonmaken;
 • etc.

Het betreft hier dus gangbare taken die door ieder schoonmaakbedrijf als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Gespecialiseerde taken

Naast de doorsnee taken zijn er een aantal aanvullende taken die een schoonmaakbedrijf kan verrichten. Het gaat hier echter wel om taken die niet iedere schoonmaker zal kunnen vervullen. Het is daarom verstandig om van te voren te informeren of een schoonmaakfirma deze taken zal voeren. Het betreft hier werkzaamheden zoals:

 • het wassen van ramen;
 • onderhoud van groen;
 • gevel- en dakreiniging
 • etc.

Zoals aangegeven kan niet ieder kuisbedrijf deze gespecialiseerde taken uitvoeren. U kunt er derhalve voor kiezen om deze gespecialiseerde werkzaamheden uit te besteden aan andere schoonmaakbedrijven. Dit kan echter drie nadelen hebben.

 1. Omdat u voor de schoonmaak van uw gebouw en terrein verschillende schoonmaakfirma’s in moet zetten heeft u minder het overzicht in welk bedrijf welke werkzaamheden verricht.
 2. U bent meer tijd kwijt omdat u contacten heeft met meerdere partijen.
 3.  Doordat u een beroep moet doen op meerdere schoonmaakbedrijven kan het zijn dat de kosten een stuk hoger liggen. 

Vooral de aspecten tijd en geld kunnen toch de doorslag geven om op zoek te gaan naar een poetsbedrijf dat zowel de gangbare zaken als de gespecialiseerde taken voor u uit handen kan nemen. Voor alle schoonmaakwerkzaamheden heeft u dan één aanspreekpunt en doordat u geen beroep hoeft te doen op meerdere bedrijven spaart u hoogstwaarschijnlijk geld uit.