SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Schoonmaakbedrijven: Kantoren schoonmaken

Leestijd: 2 min

Veel bedrijven maken gebruik van de diensten van een schoonmaakbedrijf voor het op orde houden van hun kantoorruimte. Ook wanneer meerdere bedrijven in één kantoorpand gevestigd zijn, doen zij dikwijls collectief een beroep op een schoonmaakfirma. Vaak is dit voor deze bedrijven een stuk voordeliger dan individueel een kuisbedrijf in de arm te nemen. Men is door het delen van de kosten dan minder geld kwijt. Wat daarnaast ook vaak voor komt is dat de kosten voor de schoonmaak al bij de huurprijs van een kantoorpand zijn inbegrepen.

 Kantoor schoonmaken

Kantoren schoonmaken

Hoewel ieder bedrijf zijn eigen schoonmaakbehoefte heeft zijn er een aantal standaard taken die behoren tot het schoonhouden van een kantoorruimte. De taken die van toepassing zijn op de kantoorschoonmaak zijn o.a.:

  • schoonmaken en luchten van bureaus;
  • schoonmaken van het sanitair;
  • wassen van ramen;
  • kuisen en desinfecteren van de verschillende werkplekken;
  • afvalzakken in werkruimtes en kantines verwisselen;
  • opruimen van oud papier;
  • stofzuigen, poetsen en in de was zetten van vloeren

Het belang van kantoorschoonmaak

Bij openbare gebouwen kan de nadruk nog wel eens liggen op de tijd. Alles moet zo snel mogelijk schoongemaakt worden om de kosten zoveel mogelijk te kunnen beperken. Voor bedrijven speelt er een ander belang. Hoewel een bedrijf ook altijd de kosten van schoonmaak binnen de perken zal willen houden, is de uitstraling van het kantoorpand van het bedrijf ook belangrijk. Als een gebouw er schoon en netjes uitziet zal dit op prijs gesteld worden door de werknemers, de klanten en overige relaties van het bedrijf. Voor een bedrijf is het dus van belang om het terrein rondom het kantoor netjes op orde te hebben. Ook een schone en goed onderhouden gevel en schone ramen zijn van belang, vooral voor een goede eerste indruk. Daarnaast is het voor bezoekers van uw bedrijf aangenaam om te worden ontvangen in een schoon en verzorgd gebouw.

Dagschoonmaak of schoonmaak buiten kantooruren?

Vroeger werd de schoonmaak in kantoorpanden vaak buiten kantooruren gedaan, zodat het personeel en bezoekers geen last hadden van de werkzaamheden. Tegenwoordig wordt er echter ook vaak gekozen voor schoonmaak overdag. Als bedrijf geeft u uw bezoekers hiermee de indruk dat de schoonmaak binnen uw kantoorpand goed verzorgd wordt. Daarnaast biedt het u en uw werknemers de gelegenheid om overleg te plegen met de schoonmakers en zodoende de schoonmaaktaken af te stemmen op de behoefte die er op dat moment is. In overleg kunnen er dan afspraken gemaakt worden over de taken die in meerdere of mindere mate prioriteit hebben.