Waterdispensers :  Ontvang & Vergelijk tot 4 Offertes
Waterdispensers : Ontvang & Vergelijk tot 4 Offertes
Vergelijk de offertes van de beste leveranciers.
Uw waterdispenser nu al vanaf 1€ per dag!
Vergelijk de offertes van de beste leveranciers.Uw waterdispenser nu al vanaf 1€ per dag!

Waterkoelers: Waterkoeler kopen of huren

Leestijd: 2 min

We worden allemaal milieu- en prijsbewuster en springen zuiniger om met energie. Ook onze waterconsumptie evolueert de laatste jaren. De trend om waterkoelers te gebruiken is komen overwaaien uit Amerika en de verkoopcijfers stijgen hier jaarlijks. Niet alleen bedrijven maar ook particulieren stappen steeds meer over op het aanschaffen van een waterkoeler, want op jaarbasis scheelt dat een hele hap in het waterbudget.

Waterkoeler kopen

Waterkoeler kopen: enkele aandachtspunten

Of u nu een apparaat voor privégebruik of voor uw bedrijf overweegt, het aantal gebruikers is een eerste parameter.

 

Denk na over de locatie van de waterdispenser: op een centrale plaats waar er veel werknemers/bezoekers toegang toe hebben, aan te sluiten op een stopcontact of op de waterleiding? In het laatste geval moet u rekening houden met een eventuele meerkost als er een bijkomende leiding/wateraansluiting moet worden geïnstalleerd. U moet ook bepalen of een waterkoeler met flessen of eentje op de waterleiding de beste optie is.

 

Heeft u een budget beschikbaar voor een eenmalige investering of verkiest u een engagement op huurbasis?

 

Voordelen van een waterkoeler kopen

Het kopen van een waterkoeler brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Het staat buiten kijf dat kopen op lange termijn de voordeligste optie is, zeker als u een toestel aangesloten op de waterleiding neemt. U doet een besparing die 400 tot 1000 keer goedkoper is dan wanneer u flessenwater zou gebruiken. Heel wat leveranciers bieden trouwens een gratis proefperiode van zo’n 14 dagen aan.
  • Als bedrijf kan u de investering afschrijven in uw boekhouding.
  • Waterkoelers gaan jarenlang mee en vergen een minimaal onderhoud. Ook krijgt u een fabrieksgarantie.
  • Als u bij aankoop een onderhoudscontract afsluit, dan betekent dit dat uw apparaat op het gepaste moment wordt nagekeken, dat filters op tijd worden vervangen, zodat het eigenlijk altijd optimaal functioneert.

 

Het alternatief: een waterkoeler huren

Niet iedereen wil of kan meteen een serieuze investering doen, hoewel er al waterkoelers tegen erg schappelijke prijzen  op de markt zijn. Daarom biedt de huuroptie beslist ook voordelen:

  • Wie huurt betaalt maandelijks een vast bedrag dat voor niemand onoverkomelijk is.
  • Meestal zijn plaatsing en onderhoud en ook het vervangen van filters inbegrepen. Dit verschilt wel van leverancier tot leverancier: sommige verkopers stellen een soort omniumcontract voor – andere firma’s voorzien een aparte clausule bij het contract. Zo is het in elk geval uitgesloten dat u een onderhoudsbeurt of filtervervanging vergeet omdat u er zelf moet aan denken. Ook het vervangen, het meteen herstellen van een defect toestel of het beroep doen op technische bijstand staat duidelijk gestipuleerd in elke overeenkomst.
  • Een waterdispenser huren biedt ook flexibiliteit: u kan makkelijk overschakelen naar een ander toestel dat beter aansluit bij uw reële behoeften op dat ogenblik. Dat is vooral een pluspunt voor bedrijven in expansie, maar ook particulieren vinden dit een voordeel.

 

Besluit

Huren is op termijn een duurdere oplossing dan kopen, maar een waterkoeler (met flessen of met waterleidingaansluiting)  blijft in alle opzichten een stuk voordeliger dan zelf plastic of glazen flessen aanslepen of laten leveren door een drankenhandel.