Waterdispensers :  Ontvang & Vergelijk tot 4 Offertes
Waterdispensers : Ontvang & Vergelijk tot 4 Offertes
Vergelijk de offertes van de beste leveranciers.
Uw waterdispenser nu al vanaf 1€ per dag!
Vergelijk de offertes van de beste leveranciers.Uw waterdispenser nu al vanaf 1€ per dag!

Waterkoelers: Waterkoeler met flessen

Leestijd: 2 min

Waterkoelers zijn verkrijgbaar in twee modellen, de eerste is uitgerust met een waterfles en de tweede wordt aangesloten op de waterleiding. Beide modellen bieden hun eigen voordelen. We bespreken hier de waterkoeler met flessen.

 Waterkoeler flessen

Waterkoeler flessen: milieuvriendelijk

Het gebruik van een waterkoeler met flessen is beduidend milieuvriendelijker dan het gebruik van plastic waterflessen van 1 à 3 liter. De stevige flessen van een waterkoeler worden doorgaans gemaakt van polycarbonaat en kunnen tot wel 90 keer hergebruikt worden, zonder in te boeten op veiligheid en kwaliteit. Dit is zelfs langer dan dat glas meegaat. Nadat de flessen gemiddeld 90 keer zijn gebruikt en toch slijtage beginnen te vertonen worden de flessen gerecycled en tot nieuwe flessen verwerkt.

Er zijn flessen verkrijgbaar van 10 liter tot 19 liter.

Waterkoeler flessen: hygiënisch

Er wordt vaak gedacht dat het water uit een waterkoeler met flessen niet hygiënisch is. Niets is minder waar. De flessen voor waterkoelers zijn speciaal ontwikkeld voor het langdurig opslaan van drinkwater. De volgende maatregelen zorgen voor een optimale kwaliteit:

  • UV werend

UV-straling zorgt voor een verslechtering van de kwaliteit van water en ook de smaak wordt aangetast. Daarom worden de flessen voor een waterkoeler gemaakt van polycarbonaat met een zeer hoge UV-wering. Wanneer de waterkoeler in direct zonlicht staat kan er een speciaal ontwikkelde hoes over de fles worden geplaatst, om de kwaliteit van het water te behouden.

  • Éénrichtingsdop

De meeste leveranciers werken met flessen met een zelfsluitende éénrichtingsdop. Het water kan alleen uit de fles wanneer de fles op een waterkoeler wordt geplaatst. Wanneer de fles er vanaf wordt gehaald sluit de dop automatisch en kan er geen water meer uit.

  • Houdbaarheid

De meeste flessen kunnen ongeopend 1 jaar bewaard worden. De flessen worden voorzien van een houdbaarheidsdatum

Waterkoeler flessen: financiering

Een waterkoeler met fles kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Ze kunnen worden gekocht, gehuurd en geleased. Een waterkoeler met een fles is in principe duurder dan een model dat kan worden aangesloten op de waterleiding.  Het voordeel is dat deze waterkoeler overal geplaatst kan worden geplaatst waar een stopcontact aanwezig is. Er is geen waterpunt nodig.