Waterdispensers :  Ontvang & Vergelijk tot 4 Offertes
Waterdispensers : Ontvang & Vergelijk tot 4 Offertes
Vergelijk de offertes van de beste leveranciers.
Uw waterdispenser nu al vanaf 1€ per dag!
Vergelijk de offertes van de beste leveranciers.Uw waterdispenser nu al vanaf 1€ per dag!

Waterkoelers: Watercooler, waar installeren?

Leestijd: 2 min

Het plaatsen van en watercooler hangt in eerste instantie af van het gekozen systeem: op flessen of aangesloten op de waterleiding. In tweede instantie kiest u de locatie in functie van de doelgroep en houdt u rekening met strategische en praktische overwegingen.

 Watercooler

Een watercooler voor elk type bedrijf

Er zijn een heleboel argumenten om een waterkoeler in uw bedrijf te installeren . Uiteraard zult u uw werknemers ermee een plezier doen en hun werklust stimuleren. Ook klanten en bezoekers waarderen een verfrissend glaasje water of een opbeurend kopje koffie. Bovendien krijgt het bedrijfsimago een flinke boost. Toch speelt de aard van een bedrijf een rol bij de keuzebepaling.

 

  • Op de werkvloer van KMO’s, van fabrieken en in bedrijfskantines verschijnen meer en meer professionele waterdispensers. Hier wordt meestal gekozen voor strategische plaatsingspunten waar veel mensen langskomen: in de aankomsthal, in vergaderlokalen, aan de receptie… De waterkoelers moeten duidelijk zichtbaar zijn en ook vlot bereikbaar voor werknemers, zodat zij geen (werk)tijd verliezen met onnodige verplaatsingen. Wie extra aandacht aan uniek design besteedt, krikt meteen zijn imago op.
  • Voor de horeca- en cateringsector geldt soms net het omgekeerde: zij wensen soms ‘onzichtbare’ watercoolers, zeker als het voor hun personeel bedoeld is. Omdat deze sector vaak af te rekenen heeft met beperkte ruimte, verkiezen deze bedrijfsleiders niet zelden compacte apparaten.
  • In publieke ruimtes waar heel veel mensen passeren zijn drinkfonteinen een goede optie. Naast losstaande modellen zijn wandmontage-toestellen heel praktisch in ziekenhuizen of scholen, waar ze op ideale hoogte kunnen gemonteerd worden voor rolstoelpatiënten of kinderen, eventueel met twee fonteinen op verschillende hoogte.
  • Ook in trein- en metrostations, in openbare gebouwen, winkels, wachtzalen van dokters en tandartsen enz. groeit het succes van waterkoelers.

 

Geschikte locaties watercooler voor privégebruik

Wie thuis een watercooler wil plaatsen heeft een waaier aan mogelijkheden. Toch ligt het voor de hand dat de voorkeur naar compacte modellen gaat zoals een counter top op het buffet of op een console, een undercounter of ingebouwd apparaat uit het zicht onder het aanrecht of in een kast.

 

Toestellen die in het zicht staan moeten heuse blikvangers zijn en knap design is daarbij niet onbelangrijk! Wie een ruime keuken heeft kan ook een groter en losstaand model overwegen, waarbij ook een mooie designkraan voor extra uitstraling kan zorgen.

 

Kiest u voor een flessenwaterkoeler, dan heeft u enkel een stopcontact nodig op maximum 1,5 m afstand. Opteert u voor een watercooler aangesloten op de waterleiding, dan moet er een aansluiting in de buurt voorzien zijn. Meestal neemt de leverancier het installeren voor zijn rekening. Dat is ook het veiligste en zo kan u altijd terugvallen op de garantie. De technicus zorgt dat een terugslagklep het terugstromen van water voorkomt en plaatst ook een afsluitingsdop. Een ‘waterblock’ blokkeert de watertoevoer mocht er een lek ontstaan en eventueel wordt een drukregelaar geïnstalleerd om schade te voorkomen bij te sterke druk.