Gebruik een TANKKAART...en bespaar en geniet  van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Gebruik een TANKKAART...
en bespaar en geniet van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,
vlotter boekhoudkundig beheer...
Vergelijk de verschillende tankkaarten !
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,vlotter boekhoudkundig beheer...Vergelijk de verschillende tankkaarten !

Tankkaarten: Tankkaart: goedkoper tanken

Leestijd: 1 min

Goedkoper tanken is natuurlijk het grootste voordeel van een tankkaart . Niet alle tankkaarten bieden echter een korting op benzineprijzen. De genen die dit wel doen, doen dit op verschillende manieren. Op welke manieren de leveranciers van tankkaarten de korting doorvoeren leest u hier.

 Goedkoper tanken

Goedkoper tanken: kortingsmodellen

De merkgebonden takkaarten bieden doorgaans kortingen op de brandstofprijzen. Ze geven echter niet allemaal een directe korting op de pompprijs, er worden verschillende kortingsmodellen gebruikt voor goedkoper tanken. Hier dient dan ook op gelet te worden bij de aanschaf van een tankkaart.

Een overzicht van de verschillende kortingsmodellen:

  • Directe kortingen op pompprijs

Zoals gezegd geven niet alle leveranciers van tankkaarten een directe korting op benzineprijzen aan de pomp. Met de VAB-tankkaart is dit wel het geval. De kortingen aan de pomp kunnen oplopen van 2 cent per liter tot wel 9 cent per liter.

  • Contractuele korting

Andere leveranciers van tankkaarten werken bijvoorbeeld met contractuele kortingen. Wanneer de korting hoger is aan de pomp dan de contractuele korting, dan wordt dit vaak verrekend aan het einde van de maand. Dit is echter niet bij elke leverancier het geval.

  • Weekprijs

Het laatste kortingsmodel is de vaste weekprijs. Het kan ook om een vaste maandprijs gaan. Bij dit model is men altijd zeker van een vaste bedrag.

Niet alle leveranciers van tankkaarten beiden dus kortingen aan de pomp. Zij maken dit vaak goed door extra services als carwash of de grote dichtheid van het netwerk van pompstations. Wel profiteert men van het voordel van een overzichtelijke maandfactuur.