Gebruik een TANKKAART...en bespaar en geniet van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Gebruik een TANKKAART...
en bespaar en geniet van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,
vlotter boekhoudkundig beheer...
Vergelijk de verschillende tankkaarten !
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,vlotter boekhoudkundig beheer...Vergelijk de verschillende tankkaarten !

Tankkaarten

Ontdek onze artikels over Tankkaarten

Al onze artikels over Tankkaarten zien

Tankkaart: zakelijk rijden brengt voor uw bedrijf, naast de kosten, veel rompslomp en papierwerk met zich mee. Om alle brandstofkosten van uzelf en uw medewerkers vergoed te krijgen moeten alle bonnetjes worden bewaard en moet uw administratie geregeld bijgewerkt worden. Als u uiteindelijk gaat berekenen wat het brandstofverbruik (inclusief het administreren ervan) binnen uw bedrijf kost, dan krijgt u al snel het gevoel dat dit gemakkelijker en goedkoper moet kunnen. Met het gebruiken van een tankkaart kan dit!

tankkaart 

De voordelen van een tankkaart

Het gebruik van een tankkaart heeft vele voordelen we zetten ze voor u op een rijtje:

 • Het gebruik van een tankkaart scheelt u een hoop papierwerk, u heeft 1 overzichtelijke rekening
 • U kunt de factuur wekelijks of maandelijks verwerken en voldoen
 • U tankt gemiddeld goedkoper
 • U heeft een overzichtelijk inzicht in het brandstofverbruik, voor uw gehele bedrijf, maar tevens uitgesplitst per werknemer
 • De BTW op brandstof is aftrekbaar
 • Facturen zijn meestal via internet te raadplegen en te voldoen
 • Soms zijn extra services als carwash en pechhulp inbegrepen of kunnen deze toegevoegd worden
 • Sommige kaarten kunnen gekoppeld worden aan een boekhoudprogramma

Wat kost een tankkaart?

De kosten voor een tankkaart bestaan uit een vaste vergoeding per jaar en bijkomende kosten per actieve tankkaart. De jaarlijkse vaste bijdrage ligt bij de meeste aanbieders rond de € 50 en de kosten per kaart variëren van € 1 tot € 3. Houd er tevens rekening mee dat bedrijven die u een tankkaart verlenen een hoge borg per pas kunnen vragen. Dit omdat de brandstofkosten achteraf gefactureerd worden en het bedrijf wil op deze manier een zekerheid inbouwen dat zij het geld ontvangen. Als u besluit met de tankkaart te stoppen, dan krijgt u deze borg terug.

Voor wie is een tankkaart geschikt?

Eigenlijk is een tankkaart voor iedereen geschikt. Of u nu een groot bedrijf heeft of u bent zelfstandig ondernemer. Elke ingeschreven onderneming kan profiteren van de voordelen van een tankkaart. Een tankkaart zorgt ervoor dat u aanzienlijk minder administratief werk heeft. Dit zorgt ervoor dat u na enkele tankbeurten de kosten van een tankkaart er al uit heeft.

Wel dient u bij de aanschaf van een tankkaart rekening houden met de volgende punten:

 • Het type brandstof dat u gebruikt
 • De grootte van uw wagenpark
 • Het aantal tankstations waar u met de pas kunt betalen

Er wordt vaak een uitzondering gemaakt voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton. Voor deze voertuigen kan vaak geen tankkaart worden uitgegeven.

Korting met een merkgebonden tankkaart

De merkgebonden tankkaart wordt tegenwoordig steeds populairder. Shell, BP, Texaco en andere merken proberen klanten aan zich te binden door een tankkaart te verstrekken waarmee de gebruiker een korting op de literprijs ontvangt. Dergelijke initiatieven kunnen het gebruik van een tankkaart nog interessanter maken. Als klant heeft u dan tevens de mogelijkheid om een tankkaart af te stellen op alleen diesel of alleen benzine, zodat uw werknemers alleen de benodigde brandstof voor één specifiek voertuig kunnen tanken.

Wie zijn de aanbieders?

Er zijn verschillende aanbieders van tankkaarten die allemaal hun eigen voorwaarden en voordelen verbinden aan hun pas. Hieronder een overzicht van enkele aanbieders,

 • Merkgebonden tankkaarten

Bij een benzinepomp kunt u steeds vaker een merkgebonden tankkaart aanvragen. Als extra voordeel heeft u dan vaak een korting op de literprijs. Een nadeel is dat u dan alleen maar bij tankstations van het betreffende merk kunt tanken.

 • Makro tankkaart

Makro biedt een tankkaart die bij meerdere tankstations te gebruiken is. In totaal wordt de kaart bij 1300 tankstations in heel België geaccepteerd.  Deze tankstations zijn onder andere van Q8, Avia, Octa+ en de 6 Makro stations.

 • VAB tankkaart

Met de VAB-tankkaart kunt u bij Esso en Q8 pompen tanken. Het grote voordeel van deze kaart is, is dat u 1,3 cent per liter korting krijgt. Er bestaan twee soorten passen, de Belgische kaart (geldig bij Q8) en de Europese (geldig bij Esso).