Gebruik een TANKKAART...en bespaar en geniet  van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Gebruik een TANKKAART...
en bespaar en geniet van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,
vlotter boekhoudkundig beheer...
Vergelijk de verschillende tankkaarten !
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,vlotter boekhoudkundig beheer...Vergelijk de verschillende tankkaarten !

Tankkaarten voor professionnals: onmisbaar voor een efficiënt vlootbeheer

Leestijd: 3 min

Over de efficiëntie van tankkaarten bestaat geen twijfel. Ze worden aangeboden door diverse leveranciers, veelal grote oliegroepen, maar bijvoorbeeld ook door supermarkten. Naast de garantie op een voordeeltarief aan de pomp, bieden tankkaarten ook heel wat troeven in het kader van het beheer van bedrijfsvoertuigenparken (fleet management). We zetten enkele voordelen op een rijtje.

Tankkaarten voor professionnals: hoe gaat het in zijn werk?

Een tankkaart wordt gekoppeld aan een voertuig of aan een bestuurder. Net zoals bij een bankkaart, beschikt de gebruiker over een geheime code om frauduleus gebruik te voorkomen. Indien een voertuig gebruikt wordt door meerdere bestuurders, is het mogelijk meerdere kaarten aan het voertuig te koppelen of om elke bestuurder te identificeren.

Tijdswinst en extra mogelijkheden

Voor de gebruikers is het grootste voordeel van een tankkaart dat ze geen onnodige tijd verliezen bij het betalen. Veel leveranciers bieden ook de mogelijkheid om extra opties aan de kaarten te koppelen (bijv. vrije doortocht bij tolwegen, aankoop van producten of diensten in servicestations, enz.) en veelal integreren ze gps-tracking, waardoor het o.a. mogelijk wordt om bijvoorbeeld het tijdstip en de locatie van een volgende tankbeurt in te plannen. Voor bedrijven hebben tankkaarten heel wat voordelen. Een tankkaart voor professionals is onmisbaar geworden om de verschillende uitgavenposten te beheren die gekoppeld zijn aan het beheer van een bedrijfsvoertuigenpark.

Tankkaart voor professionnals: veel voordelen voor fleetmanagers

  •   Vereenvoudigde facturatie

Niet alleen de betaalfunctie is een handige troef van een tankkaart, tankkaarten helpen ook om uw boekhouding makkelijker te maken. De facturen die u ontvangt, bevatten alle vereiste details om een vlotte recuperatie van de btw mogelijk te maken. Zo ziet u onder meer wie welk brandstoftype voor welk voertuig heeft getankt, wanneer dat is gebeurd, in welk tankstation, hoeveel liter er werd afgenomen, enz.

Vandaag kan die opvolging ook in real time gebeuren via online platformen: de fleetmanager kan bijvoorbeeld op elk moment een kaart desactiveren of bepaalde parameters voor specifieke bestuurders aanpassen.

  •   Preventief onderhoudsacties inplannen op basis van de kilometerstand

Aan de hand van de tankkaart is het mogelijk om voor elk voertuig de kilometerstand te kennen. De gebruiker verstrekt deze informatie bij elke tankbeurt (al dan niet automatisch), waardoor de vlootbeheerder perfect technische acties (nazicht, vervanging) en onderhoudsbeurten kan inplannen maar ook bijvoorbeeld eventueel misbruik in het kader van langetermijnleasing kan voorkomen.

  •   Uitgebreide controlemogelijkheden

Voor elke kaart kunnen specifieke parameters bepaald worden: het type of de types brandstof, de toegestane hoeveelheden of bedragen, gebruik van de kaart tijdens het weekend of na de werkuren toestaan, binnen een bepaalde geografische zone, enz. Die instellingen bieden de vlootbeheerder veel controle en maken het mogelijk om misbruiken uit te sluiten. Zo kan hij bijvoorbeeld ook makkelijker bepalen of een voertuig kampt met een technisch probleem dan wel of de bestuurder ongewenst rijgedrag vertoont.

Bedrijven kunnen ook vooraf een bepaald budget opladen op de kaart en gebruikers machtigen om dat budget te gebruiken voor aankopen in shops van tankstations, in autocentra, enz.

Tankkaarten voor professionals bieden dus een antwoord op heel wat uitdagingen op het vlak van efficiëntie en kostenbeheersing voor bedrijven.