Gebruik een TANKKAART...en bespaar en geniet  van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Gebruik een TANKKAART...
en bespaar en geniet van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,
vlotter boekhoudkundig beheer...
Vergelijk de verschillende tankkaarten !
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,vlotter boekhoudkundig beheer...Vergelijk de verschillende tankkaarten !

Multibrand tankkaarten

Leestijd: 2 min

De aanbieders van multibrand tankkaarten sluiten samenwerkingsakkoorden af met meerdere netwerken van tankstations en kunnen zo hun klanten toegang bieden tot een veel uitgebreider netwerk van service- en tankstations dan traditionele tankkaarten van één leverancier.

Netwerken aan elkaar koppelen

Multibrand tankkaarten worden o.a. aangeboden door financiële instellingen zoals banken en verzekeraars en door pechverhelpings- en bijstandsdiensten. Het werkingsprincipe is hetzelfde als bij gewone tankkaarten, het belangrijkste verschil is dat ze aanvaard worden in meerdere tankstationnetwerken (hoeveel en welke netwerken varieert per aanbieder).

Het grootste voordeel voor de gebruiker van een multibrand tankkaart is dus uiteraard dat hij zijn kaart kan gebruiken in heel veel tankstations. Het gaat immers om de netwerken van meerdere olie- of brandstofgroepen, die elk afzonderlijk best al veel stations tellen.

Bovendien bieden multibrand tankkaarten ook toegang tot een dienstenaanbod dat vergelijkbaar is met dat van traditionele tankkaarten:

  •   Toegang tot autoproducten en diensten, zoals smeermiddelen en carwash
  •   Vlotte betaling met de kaart (debitering), dus geen cash meer nodig
  •   Automatische betaling bij doortocht tolwegen
  •   Eventuele korting op de brandstofprijzen aan de pomp (bij de VAB-kaart bijvoorbeeld -0,03 % in een gedeelte van het netwerk).

Een handige toepassing die ook vaak gekoppeld is aan multibrand tankkaarten is een zogenaamde ‘tankstationfinder’ (zoekmodule voor het dichtstbijzijnde tankstation). Aangezien multibrand tankkaarten vaak toegang bieden tot een netwerk van een paar honderd tot zelfs meer dan 1000 verdeelpunten in België, vindt u dankzij deze applicaties altijd wel een tankstation in de buurt van uw voertuig.

tankkaarten

Beheer van multibrand tankkaarten

Net zoals gewone tankkaarten zijn multibrand tankkaarten eenvoudig te beheren voor bedrijfsleiders en bieden ze hen heel wat flexibiliteit. De leverancier bezorgt de beheerders een beveiligde account voor een online platform waar ze allerhande verrichtingen kunnen uitvoeren (bijv. het activeren of desactiveren van bepaalde kaarten), waar en wanneer ze dat maar willen.

Alle informatie over de uitgaven die met een bepaalde kaart worden gedaan, staan vermeld op een duidelijke overzichtsfactuur (doorgaans elke 14 dagen).

De toekenning van multibrandkaarten is veelal onderworpen aan voorwaarden: bijv. klant zijn bij bepaalde banken (VAB-kaart), over een bedrijfswagenpark beschikken (minimum aantal voertuigen) enz.