PROFESSIONELE KOPIEERMACHINESVergelijk de beste leveranciers & bespaar!
PROFESSIONELE KOPIEERMACHINES
Vergelijk de beste leveranciers & bespaar!
Ontvang tot 4 Kopieermachine offertes op Maat
Vergelijk & Bespaar tot wel 30%!
Ontvang tot 4 Kopieermachine offertes op Maat Vergelijk & Bespaar tot wel 30%!

Printers: De voordelen van een kleurenlaserprinter

Leestijd: 3 min

Gebeurt het regelmatig dat u een groot aantal documenten of foto’s moet afdrukken en dat u vaststelt dat de kleurenkwaliteit eigenlijk niet zo geweldig is? Geen enkele reden mag u dan tegenhouden om een kleurenlaserprinter aan te schaffen. Het marktaanbod is vandaag enorm: van compacte, goedkope apparaten die aan alle kwaliteitseisen voldoen tot gesofisticeerde exemplaren met tal van bijkomende functionaliteiten voor grote bedrijven.

 Kleurenlaserprinter

Xerografie: de techniek van een kleurenlaserprinter

Deze term betekent letterlijk: ‘droog schrijven’. De tonerinkt zit in een drum, een ronde koker die met lichtgevoelig silicium is bedekt. Met statische elektriciteit krijgt de drum een negatieve lading.

Daarna wordt er een afbeelding op geprojecteerd met laserlicht via een roterende polygonale spiegel of met ledverlichting. Door het foto-elektrische effect verliest de drum zijn elektrische lading waar hij belicht wordt en zo ontstaat de vorm van de afbeelding. Dan wordt de drum blootgesteld aan tonerpoeder (plastic met zwart of gekleurd pigment), dat negatief geladen is en enkel vasthecht aan de wel belichte delen. Dit tonerpoeder belandt op het papier als de drum erover rolt. Daar wordt het gefixeerd door middel van verwarming en een drukrol. Een magneet boven de toner zorgt voor gelijkmatige verdeling van het tonerpoeder.

Bepaalde fabrikanten gebruiken de vernieuwende polymeertoner, die een lagere hechtingstemperatuur vereist en een kortere opwarmingstijd, wat energie bespaart. Deze toner zorgt voor levendigere kleuren en scherpere lijnen en de grotere hoeveelheid was verbetert de glans.

 

Wie haalt voordeel uit een kleurenlaserprinter?

Deze kleurenlaserprinters bieden enorme voordelen voor elk type bedrijf dat regelmatig veel documenten/foto’s moet printen en voor wie hoogwaardige kwaliteit een must is. Dat geldt dus in principe voor alle zakelijke ondernemingen, maar zeker ook voor creatieve ondernemingen uit de design- en modewereld, de grafische sector, reclamebureaus, fotografen etc…

 

Specifieke functionaliteiten

Goedkope apparaten zijn uiteraard enkel uitgerust met de basisfuncties, maar zullen toch snel werken en een degelijke kleurenkwaliteit bieden. U staat ook voor de keuze of u enkel een printer nodig heeft of dat u beter af bent met een all-in-one toestel  dat kan faxen, kopiëren en scannen.

Bent u bereid iets meer te investeren, let u er dan op of de fabrikant ook volgende opties voorziet:

 • Automatisch of zelf kleurencorrecties aanbrengen: helderheid, saturatie, contrast, kleurbalans..., zelfs in functie van het type papier waarop u afdrukt. U kunt zelfs een eigen kleurprofiel aanmaken als u uw bedrijfsidentiteit (Corporate Identity) wil beschermen.
 • Dubbelzijdig afdrukken
 • Afdrukken vergroten of verkleinen door een schalingswaarde in te stellen
 • Watermerken of spiegelbeelden afdrukken
 • Een hoge maximale afdrukresolutie
 • Een hoge afdruksnelheid
 • Een besparende previewfunctie om vooraf lay-outs aan te passen en zo lege pagina’s te vermijden of meerdere pagina’s op 1 vel af te drukken
 • Geschiktheid voor meerdere types en diktes papier
 • Voorverwerking om te weten in welke lade uw afdrukken moeten terechtkomen
 • Indien draadloos: mogelijkheid tot ‘cloudprinting’, connectie met smartphone of USB
 • Beheeroplossing voor printergroepen met status- en analyserapporten
 • Een eco-stand of geavanceerde energiebesparende technologie, gekenmerkt door het Energy-Star-label.

 

Onbetwistbare voordelen

 • De printsnelheid ligt veel hoger dan bij inkjetprinters .
 • Tonercartridges zijn duurder in aankoop, maar u kunt er gemiddeld 1000 à 1500 vellen mee afdrukken. Met de nieuwste polymeertoners bespaart u elektriciteit. In tegenstelling tot de inkt van inkjetprinters droogt het tonerpoeder niet uit.
 • Uw afdrukken zijn watervast.
 • Wie iets meer wil investeren geniet van flexibele gebruiksmogelijkheden en uitstekende kleurenweergave en kan die zelfs naar eigen voorkeur aanpassen. Een dure eenmalige investering kan u omzeilen via huur- of leasingformules.