PROFESSIONELE KOPIEERMACHINESVergelijk de beste leveranciers & bespaar!
PROFESSIONELE KOPIEERMACHINES
Vergelijk de beste leveranciers & bespaar!
Ontvang tot 4 Kopieermachine offertes op Maat
Vergelijk & Bespaar tot wel 30%!
Ontvang tot 4 Kopieermachine offertes op Maat Vergelijk & Bespaar tot wel 30%!

Printers: All in one printer

Leestijd: 3 min

U hebt niet echt een kopieerapparaat nodig in uw onderneming? Dan kan een all in one printer een betere optie zijn. Deze printers bieden – u raadt het al – tal van functies. En wij bieden u daar een beetje uitleg bij.

Elke all in one printer kan uiteraard printen, maar ook kopiëren en scannen. Een aantal uitvoeringen beschikken ook over een faxfunctie. Het eerste voordeel van zo’n toestel is meteen duidelijk: u hoeft geen afzonderlijke printer, scanner of fax te kopen. Plus: de nieuwe modellen hebben veelal wifi, een touch screen en kunnen recto-verso printen. Dat gaat tegenwoordig allemaal ook veel sneller én met een lager inkt- en stroomverbruik. Rest nog de vraag: welke multifunctionele printer beantwoordt het beste aan uw professionele noden en verwachtingen? 

7 vragen die leiden tot de juiste all in one printer

1. Wat voor een gebruiker bent u?

Afhankelijk van wat u wilt printen kunt u voor een laser- of inkjetprinter kiezen.  

Voordelen van een inkjetprinter

 • doorgaans goedkoop in aankoop
 • bijna alle inkjetprinters kunnen ook kopiëren en scannen
 • geschikt om foto's af te drukken
 • werkt met cartridges van verschillende merken
 • printen op verschillende papierformaten mogelijk 

Voordelen van een laserprinter 

 • doorgaans goedkoop in gebruik
 • zeer scherpe afdrukken in zwart-wit en op gewoon papier
 • snel
 • cartridges hebben een lange levensduur
 • grote in- en uitvoerlade
 • amper onderhoud nodig 

All-in-one printer

2. Hoe snel moet het gaan?

U wilt vrij veel printen, en het moet snel gaan? Een inkjetprinter heeft wat meer tijd nodig om af te drukken dan een laserprinter.

3. Wilt u kunnen kopiëren?

De meestemultifunctionele printers kunnen ook kopiëren. Als u een kleurenprinter hebt zal kopiëren ook in kleur zijn. En hier geldt hetzelfde als bij een kopieerapparaat: de kopieersnelheid is belangrijk. Een aandachtspunt, dus.

4. Al gedacht aan de scankwaliteit?

Een multifunctionele printer scant vaak minder kwalitatief dan een scanner. Als u overweegt om een multifunctionele printer te kopen om vooral te scannen, dan is een losse scanner misschien een betere optie. Ofwel kiest u voor een multifunctionele printer die een hoge scankwaliteit biedt.

5. Vergeet u de ADF niet?

Als u vaak meerdere documenten na mekaar moet scannen, kan de functie ‘ADF’ (Automatic Document Feed) heel handig zijn. Dankzij ADF verloopt de papierinvoer automatisch en hoeft u dus niet elk blad papier afzonderlijk in de scanner te plaatsen. 

U ziet het groter?

Als u vaak groter zult printer dan het standaard A4-formaat, is een A3-printer misschien meer aangewezen. Die toestellen zijn dan wel duurder, maar die meerkost is snel terugverdiend als u niet meer naar de drukker of het kopieercentrum moet voor grote formaten.

6. Hoe snel wilt u kunnen faxen?

Hoewel de meeste multifunctionele printers over een faxfunctie beschikken, is de snelheid waarmee de fax wordt verstuurd, niet gelijk. Nog een aandachtspunt: het ontvangstgeheugen.

7. Heeft de printer een geheugenkaartlezer?

Dan kunt u foto’s rechtstreeks printen vanaf die kaart. Handig.

Hoe sluit u een draadloze printer aan?

U moet de draadloze ‘mode’ kunnen selecteren, dan de naam van de router (SSID) uit een lijst kiezen en tot slot de encryptiecode invoeren. Nagenoeg elke printer die geschikt is voor een draadloos netwerk, beschikken nu over een drukknop die automatisch een encryptiesleutel genereert als u een WPS-compatibele router gebruikt (WPS = Wifi Protected Setup). En anders geeft u de encryptiecode zelf in. Bij enkele printers moet hebt u een tijdelijke USB-aansluiting nodig met de computer.

Recycleren is de boodschap

Wat te doen met uw oude printer of lege cartridges? U kunt ze deponeren in het containerpark. Vele fabrikanten van printers hebben ook een recycleerprogramma. Vraag er zeker naar.