Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Maaltijdcheques, hoe werkt het?

Maaltijdcheques zijn een extralegaal voordeel waar zowel werkgever als werknemer heel wat voordeel bij hebben. Dit is ook de reden waarom vele werkgevers zo bereidwillig zijn om hun werknemers maaltijdcheques toe te kennen. Ze weten namelijk dat iedere vorm van opslag veel voordeliger is wanneer men dit kan doen in de vorm van maaltijdcheques. Een maaltijdcheque is namelijk vrijgesteld van RSZ en personenbelasting. Dit zorgt ervoor dat een maaltijdcheque hét ideale middel is om een werknemer opslag te geven en er uiteindelijk zelf ook nog wat voordeel uit te halen.

 

Maaltijdcheques: elk betaalt zijn deel

Maaltijdcheques bieden zowel voor werkgevers als voor werknemers heel wat voordelen en uiteraard controleert de RSZ dan ook nauwkeurig of men alle regels naleeft zodat men recht heeft op dit voordeel. Werkgevers mogen ten hoogste 6,91 euro betalen per maaltijdcheque die ze aan een werknemer toekennen. De werknemers zelf mogen dan  weer niet minder dan 1,09 euro betalen. Elk moet dus een stuk betalen, hoewel het aandeel van de werkgevers uiteraard groter is omdat dit voor hen dan ook een vorm van verloning is.

                                                                                                                                                                           

Voordelen voor alle partijen

Maaltijdcheques, of ze nu in papieren versie of elektronisch zijn, bieden heel wat voordelen aan zowel de werkgevers, de werknemers als de handelaars. Eerst en vooral is de maaltijdcheque voor de werknemer voordelig  voor volgende redenen

  • Vrijstelling van belastingen en RSZ
  • Weinig administratieve rompslomp om de cheques te ontvangen
  • In zeer veel winkels bruikbaar 
  • Uw vraag naar loonsverhoging zal makkelijker aanvaard worden en levert u netto meer op

 

Naast de voordelen voor de werknemers hebben uiteraard ook alle werkgevers heel wat voordelen bij de toekenning van maaltijdcheques:

  • Men kan loonsverhogingen toekennen zonder torenhoge sociale lasten en belastingen te moeten betalen
  • Minder afwezigheid door het feit dat men slechts een cheque krijgt per “gewerkte” dag
  • Het dossier kan perfect behandeld worden door uw Sociaal bureau zodat u geen torenhoge kosten betaalt voor het beheer van uw maaltijdcheques

 

Wat is een elektronisch maaltijdcheque?

De elektronische maaltijdcheque vervangt de papieren versie die de meeste werknemers maandelijks  van hun werkgever ontvingen. In dit nieuwe systeem krijgt de werknemer een soort van bankkaart, waarop het bedrag van de maaltijdcheques gestort wordt. De werknemer kan met deze kaart in de winkel gewoon betalen als met een andere bankkaart. Het geld van de winkelier wordt binnen de twee dagen  doorgestort. Op zich bieden de elektronische maaltijdcheques  dus een echt voordeel voor zowel werknemers, werkgevers als winkeliers. 

 

Winkeliers

Ook voor winkeliers zijn de maaltijdcheques een zeer handig betaalmiddel want voor hen betekent dit minder cash geld in hun kassa’s dus minder risico’s. Ook qua terugbetaling kunnen zij vlug en probleemloos hun geld incasseren bij de firma’s die de cheques verdelen. Door het aanvaarden van maaltijdcheques worden ook heel wat extra klanten aangetrokken die wel degelijk kijken in welke winkels ze hun maaltijdcheques kwijt kunnen. 

Begin met uw offerteaanvraag Maaltijdcheques