OFFERTES MAALTIJDCHEQUES VOOR BEDRIJVENVraag online uw gratis offertes aan voor het gebruik van maaltijdcheques
OFFERTES MAALTIJDCHEQUES VOOR BEDRIJVEN
Vraag online uw gratis offertes aan voor het gebruik van maaltijdcheques
Cheques, kaart of smartphone, diensten, voordelen…
Vergelijk de verschillende oplossingen!
Cheques, kaart of smartphone, diensten, voordelen…Vergelijk de verschillende oplossingen!

Maaltijdcheques: praktische vragen voor de gebruiker

Leestijd: 1 min

Zowel u als werkgever als uw werknemers zullen mogelijk nog met vragen zitten omtrent het gebruik van maaltijdcheques. Hieronder vindt u een paar vaak gestelde vragen.

Wat kan ik betalen met maaltijdcheques?

Maaltijdcheques moeten eigenlijk gebruikt worden voor de aankoop van voedingswaren. Daardoor gebeurt het dat u in bepaalde winkels uw aankopen slechts gedeeltelijk met maaltijdcheques kunt betalen omdat de rest van de aangekochte producten niets te maken heeft met voeding (non-food).

In restaurants en andere eetgelegenheden zullen, wanneer de handelaar is aangesloten, de maaltijdcheques zonder enige restrictie worden aanvaard.

Wat is de geldigheidsdatum?

Een maaltijdcheque blijft in principe 12 maanden geldig na uitgiftedatum. Bij elektronische cheques krijgt u normaal automatisch bericht een tiental dagen voor de vervaldatum van de cheques. Als de geldigheidsdatum overschreden is, verliezen de cheques onherroepelijk hun waarde. Het is dus van belang de geldigheidsdatum goed in het oog te houden. Bij aangifte van verlies of diefstal en blokkering van de kaart wordt de geldigheidsdatum met tien dagen verlengd.

Maaltijdcheques

Waar kan ik maaltijdcheques gebruiken?

Waar u de cheques kunt gebruiken, is terug te vinden via de websites van de leveranciers (Edenred, Sodexo, Monizze). Inmiddels is het zo dat winkeliers of handelaars die geen maaltijdcheques aanvaarden, veeleer een uitzondering zijn.