Gratis Offerte voor Maaltijdcheques: Voordelig voor Werknemers!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerte aanvragen bij verschillende leveranciers in één keer binnen te geven.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Maaltijdcheques : Maaltijdcheques: praktische vragen voor de gebruiker

Leestijd: 2 min

Uw werknemers en u zelf zullen soms nog met bepaalde vragen zitten omtrent het gebruik van maaltijdcheques. Hier een overzicht van de meest gestelde vragen.

Wat kan ik betalen met een maaltijdcheque?

Een maaltijdcheque moet eigenlijk aangewend worden om voedingswaren aan te kopen of te verschaffen. Zo kan men in bepaalde winkels, bij een aankoop soms slechts een beperkt aantal cheques ingeven omdat de rest van de aangekochte producten niets te maken hebben met voeding.

In restaurants en andere eetgelegenheden zullen, wanneer de handelaar is aangesloten, de maaltijdcheques dan ook zonder restricties worden aangenomen.

Wat is de geldigheidsdatum?

Een maaltijdcheque blijft in principe drie maanden geldig na uitgiftedatum. Wie elektronische cheques heeft of een e-mailadres heeft opgegeven bij activering krijgt in vele gevallen een automatisch bericht een tiental dagen voor de cheques vervallen. Wanneer de geldigheidsdatum overschreden is verliezen de cheques onherroepelijk hun waarde. Het is dus belangrijk goed de datum van de cheques in het oog te houden. Bij aangifte van verlies of diefstal en blokkering van de kaart wordt de geldigheidsdatum met tien dagen verlengd.

Maaltijdcheques

Krijg ik wisselgeld op mijn maaltijdcheques?

Als er een bedrijfsrestaurant aanwezig is, dan mag men ook hier maaltijdcheques gebruiken om te betalen. Er is wel een groot verschil in bedrijfsrestaurants waar maaltijden aangeboden worden beneden de kostprijs en restaurants waar minimum de kostprijs aangerekend wordt. Die kostprijs is vastgelegd door de overheid en staat momenteel op  6,91 euro. Maaltijden die beneden die kostprijs aangeboden worden moeten verplicht betaald worden met een volledige maaltijdcheque. Hier mag er geen wisselgeld teruggegeven worden.           

Waar en wanneer kan ik maaltijdcheques gebruiken?

De maaltijdcheques moeten gebruikt worden binnen de drie maanden na uitgiftedatum. Waar men de cheques kan gebruiken kan men via de websites van de leveranciers vinden maar er zijn inmiddels heel veel winkeliers die maaltijdcheques ontvangen. Door het feit dat de cheques vervallen is het belangrijk de cheques voor de vervaldatum gebruikt te hebben. In veel restaurants en eetgelegenheden worden de cheques overdag aanvaard. In sommige gevallen kan het ook zijn dat de cheques tijdens avonduren aangenomen worden. Dit kunt het beste navragen bij de betreffend gelegenheid.