Gratis Offerte voor Maaltijdcheques:Voordelig voor Werknemers!
Gratis Offerte voor Maaltijdcheques:
Voordelig voor Werknemers!

Maaltijdcheques

Ontdek onze artikels over Maaltijdcheques

Al onze artikels over Maaltijdcheques zien

De vaakst gestelde vragen over Maaltijdcheques

Alle vaak gestelde vragen over Maaltijdcheques zien

Hoewel nog niet alle bedrijven werken met maaltijdcheques voor hun werknemers, het aantal aangeslotenen stijgt elk jaar. De crisis zorgt voor een ware zoektocht naar alternatieven voor de hoge loonkosten en extralegale voordelen zoals de maaltijdcheques zijn hiervoor dan ook hét ideale middel.

Kan iedereen maaltijdcheques krijgen?

In principe kan u als zaakvoerder voor elke aangesloten werknemer maaltijdcheques voorzien, wel rekening houdend met de klassen waartoe zij behoren en de voorwaarden voor werknemers die hetzelfde werk uitvoeren want hierin mag geen willekeur zijn. Ook voor u als zaakvoerder is het zelfs mogelijk maaltijdcheques te voorzien

Waarom zijn maaltijdchecks voordeliger dan gewoon loonsopslag?

Maaltijdcheques worden vrijgesteld van belastingen en sociale lasten en komen daarom veel voordeliger uit dan een gewone loonsopslag.

 maaltijdcheques bestellen

Waar en bij wie kan ik maaltijdcheques bestellen als werkgever?

Er zijn verschillende bedrijven die maaltijdcheques verdelen, zowel elektronische als papieren. Verder in deze gids worden de leveranciers uitvoerig besproken met elk hun mogelijkheden en voordelen.

Betalen werknemers ook mee of moet ik als werkgever alles betalen?

Ook werknemers moeten een deel van de cheques betalen, hetzij wel veel kleiner dan het deel van de werkgevers. Dit is ook logisch aangezien het nog altijd een vorm van verloning is voor geleverde prestaties.

Waar kan men ze gebruiken?

Er zijn inmiddels vele winkeliers en ook restaurants die de maaltijdcheques aanvaarden. Afhankelijk van uw leverancier kan u meestal een overzicht krijgen of opzoeken via hun website zodat u perfect vooraf kan weten waar de cheques gebruikt kunnen worden.