Koffiemachine:  Ontvang gratis tot 4 offertes!
Koffiemachine: Ontvang gratis tot 4 offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Koffiemachine: Koffieapparaten: koffiebonen

Leestijd: 2 min

Welk koffieapparaat voor in uw bedrijf? Koffie is in vele verschillende vormen te verkrijgen en de keuze in koffiebonen en zetmethode van de koffie is net zo uitgebreid. Welke koffiezetmethode is het meest geschikt voor uw bedrijf? Bekijk de verschillende opties hier.

Koffiezetapparaat vers gemalen koffiebonen

Het is de trend van vandaag de dag, koffie van vers gemalen koffiebonen. Ook een koffieautomaat voor bedrijven kan koffiebonen verwerken. Er zijn koffieautomaten voor zowel kleine hoeveelheden als voor groot gebruik. De bonen worden in de koffiemachine fijn gemalen en onder hoge druk wordt er kokend water doorheen geperst. Op deze manier heeft u in 30 seconden een perfecte espresso. Deze zetmethode met verse koffiebonen duurt dus langer dan andere zetmethodes.

Fresh brew koffieautomaat

Deze zetmethode lijkt nog het meest op de koffie die u thuis kunt zetten met een koffieapparaat met filter. Deze koffie is speciaal ontwikkeld voor koffieautomaten met een fresh brew systeem. De koffie wordt 

intensief en snel gebrand waardoor er relatief snel een goede kop koffie kan worden gezet. De koffie is al voorgemalen en wordt met heet water in contact gebracht om vervolgens door een filter gedrukt te worden. Een kop koffie heeft u in ongeveer 18 seconden.

Fresh brew koffie

Vriesdroog koffieautomaat

Vriesdroog koffie wordt gemaakt uit zeer sterke koffie. Deze koffie wordt ingevroren en tot korreltjes verwerkt. Door een bewerking onder vacuüm wordt het water 

onttrokken aan de korreltjes en zo worden alle smaken behouden. Het eindresultaat zijn sterk geconcentreerde koffiekristallen die in het koffieapparaat met heet water worden omgezet tot een kop koffie. Het voordeel van vriesdroog koffie is de snelheid. In ongeveer 8 seconden heeft u een kop.

Vriesdroog koffie

Vloeibaar koffieconcentraat

Voor deze zetmethode wordt zeer sterke koffie gezet en luchtdicht verpakt en ingevroren. Voor gebruikt dient de koffie te worden ontdooit, waardoor de koffie een houdbaarheid van 6 weken heeft. Deze geconcentreerde koffie wordt in het koffieapparaat met heet water gemengd en zo krijgt u uw kopje koffie. Deze methode is snel, in 6 à 9 seconden heeft u koffie. Het nadeel van deze methode is het vele onderhoud aan de koffiemachine.

Koffiezetapparaat cups en pads

Bij beide systemen wordt er onder druk heet water geperst door gemalen koffie. Bij pads zit het koffiemengsel in een rond filterkussentje, bij een cup in een capsule. De koffie in capsules is zuurstofvrij verpakt waardoor deze langer mee gaat. 

Koffie cups en pads

Duurzame koffiemachines

Een bedrijf kan ook nog kiezen voor gewone koffie of de duurzame variant. Zeker uit het oogpunt maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt er vaak voor duurzame koffie gekozen. Men spreekt over duurzame koffie als er sprake is van een verantwoorde koffieproductie bij de teler waarbij rekening wordt gehouden met de sociale, economische en ecologische belangen. Meer over duurzame koffie vindt u verderop in de gids.

Welke koffiesoort wilt u in uw koffieapparaat gebruiken? Vers gemaken bonen, fresh brew, vriesdroog of misschien cups? Lees er hier meer over en ontvang uw offertes binnen 48 uur.