Koffiemachine:  Ontvang gratis tot 4 offertes!
Koffiemachine: Ontvang gratis tot 4 offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Koffiemachine: Koffie capsules

Leestijd: 3 min

Ieder bedrijf heeft een koffiezetapparaat, zodat medewerkers en klanten koffie kan worden aangeboden. Deze warme drank kan op veel verschillende manieren worden bereid. Zo kan er gebruik worden gemaakt van instant koffie en filterkoffie. Wie voor luxe gaat, kiest daarentegen voor koffie capsules. Deze zijn tegenwoordig zeer populair.

 koffie capsules

De kwaliteit van koffie capsules

Koffie capsules staan bekend als luxeproduct. De koffie is lekker en intens en er is goed over de ontwikkeling van de capsules nagedacht. U zet hiermee een kwaliteitsbakje:

  • De dosering is perfect. Iedere capsule bevat precies de juiste hoeveelheid koffie.
  • De sterkte is precies naar wens. Koffie capsules worden geleverd in verschillende sterktes, gerangschikt van één tot en met tien. Zo heeft ieder een kopje koffie naar zijn of haar wens.
  • Er zijn meerdere variaties. U kunt met een apparaat voor capsules in een handomdraai luxe koffies zetten, zoals espresso, cappuccino en koffie verkeerd.

Kleine bedrijven

Koffieapparaten met koffiecups zijn voornamelijk geschikt voor kleinere bedrijven. Iedere keer dat koffie wordt gezet, moet de cup worden vervangen, waardoor de zettijd langer is dan die van koffie uit een instantmachine. Dat is niet praktisch voor grotere bedrijven, waar doorgaans een rij voor de koffiemachine staat.

Een professioneel koffiezetapparaat met capsules is voor grotere bedrijven wel geschikt als deze wordt gebruikt naast een grote machine. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op directiekamers capsulekoffie te gebruiken, omdat deze doorgaans een betere kwaliteit heeft dan de koffie die uit standaard machines komt.

Koffiemachines met cups kunnen ideaal zijn in de horeca. U kunt uw gasten hiermee koffie met een bijzondere smaak aanbieden. Ook op luxe hotelkamers staat dit apparaat op een goede plek.

De kosten

De kosten voor koffie capsules liggen hoger dan de kosten voor andere soorten koffie: de prijs voor een kop koffie ligt al gauw op dertig cent. Dit is een groot verschil met vriesdroogkoffie, waarvoor u soms nog geen cent per kopje betaalt. Daar staat tegenover dat deze koffies qua kwaliteit absoluut niet in verhouding tot elkaar staan.

Alternatieven

Naast koffie capsules zijn er veel andere methodes om op het werk koffie te zetten. Denk aan de volgende:

  • Pads: koffiepads  zijn voordeliger dan cups en zijn, net als cups, vooral geschikt voor kleine bedrijven. Met pads wordt de koffie kopje voor kopje gezet, dit betekent een lange zettijd. Het voordeel is dat er veel smaken verkrijgbaar zijn, waardoor iedereen een bakje naar eigen smaak kan zetten.
  • Vriesdroogkoffie: veel instant koffiemachines werken met vriesdroogkoffie. Deze koffie is zeer voordelig en de apparaten hebben een snelle zettijd. De combinatie van de lage prijs en de snelle zettijd maakt deze koffie uitermate geschikt voor grotere bedrijven.
  • Gemalen koffie: gemalen koffie is luxer en wordt meestal lekkerder gevonden dan vriesdroogkoffie. Het is ook duurder dan vriesdroogkoffie, maar voordeliger dan koffie van vers gemaalde bonen.
  • Koffie met bonen: er zijn veel koffiemachines op de markt met bonen. De bonen worden vers gemalen alvorens een kopje koffie wordt geproduceerd. De zettijd is hierdoor betrekkelijk lang, maar de automaat is sneller en praktischer in gebruik dan een apparaat met koffiecups.