Koffiemachine:  Ontvang gratis tot 4 offertes!
Koffiemachine: Ontvang gratis tot 4 offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Koffiemachine: Espressomachine

Leestijd: 1 min

Een espressomachine is in de horeca niet weg te denken. Goede koffie is in een bar of restaurant natuurlijk erg belangrijk en een professionele espressomachine kan dit bieden. Naast professionele machines bestaan er nu ook toegankelijkere modellen voor particulieren of voor bedrijven.

 Espressomachine

Professionele espressomachine:

Goede koffie is in de horeca absoluut onmisbaar. Een professionele espressomachine is dan ook niet weg te denken binnen deze sector. Deze modellen zijn halfautomaten. Dit wil zeggen dat bepaalde handelingen, zoals het toevoegen en verwijderen van koffie en het opschuimen van melk, handmatig gedaan dienen te worden. Andere handelingen gaan automatisch, zoals het verwarmen van het water.

Het water dat in een professionele espressomachine wordt gebruikt is 90 graden en wordt onder een druk van 9 bar door de fijn gemalen koffie geperst.

Koffiekopjes kunnen voorverwarmd worden op het espressoapparaat en er is wordt stoom geproduceerd dat via een schuimpijpje melk kan opschuimen, voor een cappuccino.

Espressomachine voor bedrijven

Er bestaan echter ook espressomachines die toegankelijker zijn en gemakkelijker in gebruik, ideaal voor de professionele sector. Deze modellen zijn volautomatisch en hierdoor zeer gemakkelijk te bedienen en gebruiksvriendelijk.

Volautomatische espressomachines bestaan in verschillende modellen. Zo kunnen ze de bonen vers malen en is er vaak een keuzemogelijkheid voor verschillende koffiesoorten gebaseerd op espresso. Zo kunnen melk en suiker automatisch worden toegevoegd en kan de sterkte worden ingevoerd.

Ook de volautomaten kunnen beschikken over een stoompijpje voor het opschuimen van melk voor een cappuccino.

Espressomachine: financiering

Voor zowel professionele espressomachines als volautomaten heeft men de keuze uit kopen, huren of leasen. Wanneer men de machine wil aankopen is er een investeringsbedrag nodig. Huren kan tegen aantrekkelijke maandbedragen, waar doorgaans een service- en onderhoudscontract bij in zit. Ook leasen kan bij sommige leveranciers een optie zijn.