Vending machines : Ontvang Gratis tot 4 Offertes!
Vending machines : Ontvang Gratis tot 4 Offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Voorraadbeheer vending machine vereenvoudigd met telemetrie

Leestijd: 2 min

Hoe komt u er achter welke producten het snelst zijn uitverkocht in uw vending machine? Welk product is bijna uitverkocht? En hoe weet u of er een storing gaande is? Telemetrie geeft u een antwoord op al deze vragen en meer. Het beheer van de voorraad van uw vending machine  wordt flink vergemakkelijkt. 

Wat is telemetrie?

Makkelijk gezegd is telemetrie een vorm van draadloze communicatie tussen de vending machine en het hoofdkantoor of de wagens van de leverancier. Via telemetrie wordt data verstuurd, welke kan worden geanalyseerd door de ontvanger.

Voor telemetrie is een telemeter nodig die in de vending machine wordt geplaatst. Daarnaast is een verzendsysteem, een ontvangsysteem en de juiste software om de data te verwerken nodig. Doorgaans hoeft er geen nieuwe vending machine aangeschaft te worden om gebruik te maken van telemetrie. Het systeem kan in de meeste gevallen in de “oude” machine geplaatst worden.

 Vending machines

De voordelen van telemetrie

Telemetrie biedt vele voordelen voor de leverancier van vending machines en daarmee ook voor de gebruikers ervan. Een overzicht van de data die telemetrie voor vending machines kan leveren:

  • Welk product verkoopt het snelst
  • Welk product is (bijna) uitverkocht
  • Welke producten blijven het langs in de machine
  • Melding van storing
  • Machine koelt niet
  • Machine is te warm
  • Blokkering betaalsysteem
  • Muntgeld dient opgehaald te worden
  • Etc.

Wanneer de dat a bij de leverancier binnen komt kan deze geanalyseerd worden en wanneer nodig kan er op actie over worden gegaan. De data kan zowel naar het hoofdkantoor van de leverancier worden gestuurd als naar de wagens van de leverancier die al onderweg zijn. Hierdoor zal de leverancier gerichter kunnen opereren en sneller in actie kunnen komen wanneer er bijvoorbeeld een storing in de machine optreedt.

Voor de gebruiker is het voordeel evident: de automaat wordt bijgevuld wanneer nodig en storingen zijn sneller verholpen.