Vending machines : Ontvang Gratis tot 4 Offertes!
Vending machines : Ontvang Gratis tot 4 Offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Vending machines: Automaat bijvullen

Leestijd: 1 min

Wanneer men een vending machine huurt of koopt kan men een servicecontract afsluiten. Hierbij zit ook het bijvullen van de automaat inbegrepen. Dit wordt door dan door de leverancier van de automaat geregeld. Wanneer er geen dergelijk contract wordt afgesloten kan men het automaat bijvullen ook intern oplossen. Een overzicht.

 Automaat bijvullen

Automaat bijvullen: de leverancier

In de meeste gevallen zal het bijvullen van de automaat door de leverancier worden gedaan. Deze service zit inbegrepen in het service- en onderhoudscontract. Dit kan dagelijks, wekelijks of tweewekelijks gedaan worden. Hierover kan men afspraken maken met de leverancier.

Automaat bijvullen: telemetrie

Leveranciers die met telemetrie werken kunnen de automaat bijvullen wanneer de producten uitverkocht zijn. Telemetrie is een zeer handig systeem wat een draadloze communicatie verzorgd tussen de automaat en het hoofdkantoor van de leverancier. Hiervoor is een telemeter nodig die in de automaat wordt geplaatst.  Via de telemeter wordt alle informatie vanuit de automaat verstuurd naar de bevoorraders. Het verstuurd informatie over:

  • Uitverkochte producten
  • Snelst verkopende producten
  • Minder populaire producten
  • Storingen
  • Koelingsysteem
  • Betaalsysteem
  • Etc.

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van telemetrie hoeft er dus niet gecommuniceerd te worden met de leverancier. De producten zullen worden aangevuld wanneer ze (bijna) uitverkocht zijn. Ook storingen hoeven niet meer doorgegeven te worden.

Automaat bijvullen: intern

Wanneer men een vending machine koopt kan men er ook voor kiezen om het aanvullen intern op te lossen, door bijvoorbeeld een conciërge. Voor deze optie wordt echter minder vaak gekozen.