Gebruik een TANKKAART...en bespaar en geniet van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Gebruik een TANKKAART...
en bespaar en geniet van andere voordelen bij elke tankbeurt!
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,
vlotter boekhoudkundig beheer...
Vergelijk de verschillende tankkaarten !
Speciale voordeeltarieven, dekkingsgraad netwerk,vlotter boekhoudkundig beheer...Vergelijk de verschillende tankkaarten !

Tankkaarten in België: overzicht aanbieders

Leestijd: 3 min

Een tankkaart is een betrouwbaar en veilig middel voor de aankoop van brandstof en tankkaarten helpen u als bedrijf ook om te besparen. Tankkaarten maken het beheer van uw voertuigenpark (auto's, bestelwagens, vrachtwagens, bussen, enz.) een stuk eenvoudiger, ook voor wie internationaal actief is. Op de markt voor tankkaarten in België zijn er 5 grote leveranciers.

Tankkaarten in België: voordelen en dienstenaanbod

Brandstof tegen voordelige prijzen, uitgaven in servicestations (wasbeurten, onderhoud, enz.), doortocht bij tolwegen, eenvoudig beheer, flexibiliteit... De verschillende leveranciers bieden een vergelijkbaar dienstenaanbod:

 •   gedetailleerde verzamelfacturen voor alle voertuigen, conform de fiscale spelregels;
 •   een gewaarborgde brandstofprijs;
 •   toegang tot: tools voor online beheer (statistieken, gegevens over het verbruik) en tracking of positiebepaling (via internet of smartphone-app);
 •   een bijstandsservice;
 •   opties op maat, enz.;

Het verschil tussen de diverse tankkaarten schuilt vooral in de gewaarborgde brandstofprijs (grootte van de korting t.o.v. de officiële prijs), het aanbod aan diensten en opties, en de dichtheid van het tankstationnetwerk. Om een verstandige keuze te maken, dient u enerzijds rekening te houden met:

 • de kosten om lid te worden en te kunnen profiteren van de brandstofprijzen tegen korting enerzijds;
 • en de kostprijs voor de diverse dienstenprestaties anderzijds.

Het is belangrijk om een zorgvuldige keuze te maken uit de beschikbare diensten, want aan sommige diensten hangt een relatief hoog prijskaartje.

De meeste tankkaarten op de Belgische markt zijn flexibel en u kunt hun dienstenaanbod dus wijzigen in functie van verschillende parameters. Zo kunt u als bedrijf het betalen van aanverwante diensten (eten, carwash, onderhoud, enz.) met de tankkaart al dan niet mogelijk maken, de keuze beperken tot 1 of tot meerdere brandstoftypes, extra opties toestaan ( aankoop van maaltijden en snacks in shops, enz.), het brandstofverbruik buiten de werkuren in het oog houden, enz.

belgie_tankkarten

Belangrijkste aanbieders van tankkaarten in België

Dit zijn de grote oliegroepen die in België tankkaarten aanbieden:

 •   Shell

 Shell biedt kaarten aan die nationaal of internationaal bruikbaar zijn en kan bogen op zowat 40.000 eigen tankstations wereldwijd en ruim 10.000 partnerstations. De groep biedt haar klanten de garantie altijd het laagste tarief te krijgen, of dat nu het onderhandelde tarief van de tankkaart is, dan wel de prijs aan de pomp in een specifiek station.

Op aanvraag is het ook mogelijk de tankkaart te gebruiken in heel Europa in de netwerken van Shell en van Esso.

 •   Esso

De Esso Card biedt toegang tot een uitgebreid netwerk in België en in heel Europa, met 6100 servicestations en 250 snelwegstations. De kaart biedt heel wat flexibele opties (keuze brandstof, smeermiddelen, enz.)

 •   Total

Er zijn verschillende types van de Total Card, afgestemd op transportbedrijven en op kleinere of grotere wagenparken (vloot van minder of meer dan 15 voertuigen). De kaart is bruikbaar in 11.000 partnerstations, in 1000 Total-stations in de Benelux en in 500 stations in België.

Voor internationaal gebruik (buiten de Benelux) biedt Total een aparte kaart aan, de Eurotrafic Card. Die biedt toegang tot ruim 14.000 servicestations in 16 verschillende landen. Naast het gewaarborgde brandstoftarief waarop de kaart recht geeft, kunt u ze ook gebruiken om tolwegen en parkings te betalen.

 •   Q8

De Q8 Liberty Card biedt toegang tot een kleine vierhonderd Q8 en Q8 easy-stations in België en tot 650 stations in de Benelux. Het is mogelijk om optioneel diverse producten en diensten te koppelen aan de kaart.

 •   Texaco

De Texaco Card biedt toegang tot 850 servicestations in Nederland, België en Luxemburg. De kaart is eveneens bruikbaar in de stations van BP in Frankrijk.