Technologie / werking

Ontdek de vaakst gestelde vragen over Koffiemachine

Wat is het verschil tussen een volautomatische en een semiautomatische koffieautomaat?

  • Bij een volautomatische koffieautomaat wordt het gehele proces van koffiebereiding automatisch door de machine uitgevoerd.
  • Bij een semiautomatische machine dient een handeling met de hand gedaan te worden. Hierbij kan het gaan om het toevoegen van opgeschuimde melk of het aanvullen van de koffiebonen, het vullen een filter of het toevoegen van een pad of cup.

Doorgaans zijn de koffieautomaten voor grotere bedrijven volautomatisch. Semiautomatische machines vinden we voornamelijk terug in horecagelegenheden en in kleinere bedrijven. Semiautomatische machines zijn ook populair bij particulieren. Doordat een gedeelte van het koffiezetproces handmatig gaat duurt het zetten van een tas koffie langer met een semiautomatische koffiemachine. Volautomatische automaten kunnen snel grote hoeveelheden koffie produceren en bieden hierdoor meer gebruiksgemak voor grote bedrijven. Zij kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk de ochtendspits voor de koffieautomaat aan, in tegenstelling tot semiautomatische modellen.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang meerdere offertes:

Ontdek andere vragen over Koffiemachine :

Technologie / werking: vaak gestelde vragen :

Voor meer info over Koffiemachine ga naar Onze koopgids