VERGELIJK FRANKEERMACHINES! Functies, Kosten, Tijdwinst…
VERGELIJK FRANKEERMACHINES!
Functies, Kosten, Tijdwinst…
En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten! En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten!

Frankeermachines: Werking NetSet frankeermachines

Leestijd: 3 min

Om uw post te frankeren kunt u gebruik maken van een NetSet frankeermachine. Maar wat houdt NetSet precies is en wat is de werking van een NetSet frankeermachine?

NetSet frankeermachine

Wat is een NetSet frankeermachine?

NetSet is het systeem voor frankeermachines dat gebruikt wordt om de frankeerkosten af te rekenen. Via het internet, een GSM modem of soms nog via de telefoonlijn kan er van te voren een bepaald tegoed in de frankeermachine opgeladen worden. Het voordeel hiervan is dat uw frankeerkosten inzichtelijk en beheersbaar blijven. U weet van te voren welke kosten u maakt en u bent niet gebonden aan een tellerstand en een eindafrekening.

De werking van een NetSet frankeermachine

Uw frankeermachine staat direct in verbinding met het systeem van Bpost. U heeft de beschikking over alle functionaliteiten die verbonden zijn aan het NetSet-systeem en u kunt gemakkelijk en snel uw post frankeren. Via het NetSet systeem kunt u maandelijks, of indien gewenst meerdere keren per maand, uw tegoed inladen en uw post frankeren. Heeft u een keer te weinig post om te frankeren dan blijft het tegoed gewoon staan. Heeft u hogere frankeerkosten dan verwacht, dan kunt u via het NetSet-systeem gemakkelijk uw tegoed opwaarderen.

NetSet2 frankeermachine

Om dieper in te gaan op de werking van een NetSet frankeermachine is het handig om hierbij de NetSet2 machine, opvolger van de NetSet frankeermachine, als voorbeeld te nemen. Allereerst is deze frankeermachine milieuvriendelijker, wat in een tijd van milieubewust ondernemen toch wel erg belangrijk is. Daarnaast kent het apparaat een aantal andere functies die erg handig en belangrijk zijn bij de frankering van uw post. Hieronder enkele belangrijke kenmerken met betrekking tot de werking van een NetSet frankeermachine.

  • Tweedimensionale barcode. Deze barcode maakt het mogelijk om uw post te laten volgen middels het Track & Trace systeem. Ook al heeft u daar momenteel geen behoefte aan, de barcode maakt het in ieder geval mogelijk dat u deze dienst in de toekomst gemakkelijk af kunt nemen, zonder dat er iets veranderd hoeft te worden aan uw systeem of uw frankeermachine. Daarnaast geeft deze barcode uw poststukken een unieke vingerafdruk, waardoor fraudegevallen gemakkelijk op te sporen zijn.
  • Producten die BTW belast zijn. De NetSet frankeermachine maakt het ook mogelijk om BTW belaste poststukken te verwerken. Als u in de toekomst gebruik zou willen maken van een andere postdienst, dan is dat door de werking van de NetSet frankeermachine alvast mogelijk.
  • Geen maandelijkse abonnementskosten. U bent met een NetSet frankeermachine niet gebonden aan een abonnement. U bepaalt zelf hoe hoog uw tegoed is en load dit zelf iedere maand op. U bepaalt dus zelf hoeveel u uitgeeft aan uw frankering en wanneer u dit doet. Dit geeft u de volledige controle over uw uitgaven voor de verzending van uw poststukken.

Werking van een NetSet frankeermachine: de toekomst

Het belangrijkste gegeven van de NetSet2 frankeermachine is dat deze dus alvast voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen, zoals het volgen van uw post via Track & Trace en een eventuele liberalisatie van de markt. Op die manier kunt u altijd direct inspringen op nieuwe situaties, zonder dat uw frankeermachine hieraan aangepast moet worden. De werking van uw NetSet frankeermachine blijft op deze manier optimaal.