VERGELIJK FRANKEERMACHINES! Functies, Kosten, Tijdwinst…
VERGELIJK FRANKEERMACHINES!
Functies, Kosten, Tijdwinst…
En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten! En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten!

Frankeermachines: Bpost frankeermachine

Leestijd: 2 min

Als u op zoek bent naar een frankeermachine dan zult u in alle gevallen te maken krijgen met Bpost. Toch bestaan er geen Bpost frankeermachines. Dat lijkt vreemd, vandaar enige toelichting.

Bpost frankeermachine

Wat is een Bpost frankeermachine?

Zoals aangegeven bestaat een Bpost frankeermachine dus niet. Bpost commercialiseert namelijk zelf geen frankeermachines. Wel werkt Bpost nauw samen met vier gecertificeerde partners. Deze partners hebben een breed aanbod in frankeermachines die allemaal compatibel zijn met het frankeersysteem van Bpost. U moet het zo zien dat deze vier partners zorgen voor de verstrekking van de frankeermachines en dat Bpost het frankeersysteem voor haar rekening neemt. De vier gecertificeerde partners van Bpost zijn:

  • Frama 
  • Frankotyp-Postalia 
  • Quadient
  • Pitney-Bowes

Wat kost een Bpost frankeermachine?

Hoewel er dus geen frankeermachines zijn van het merk Bpost wordt er toch vaak gesproken van een Bpost frankeermachine vanwege het systeem waar de apparaten op draaien. We noemen deze frankeermachines voor het gemak dan ook maar even zo.

Als u een frankeermachine aan wilt schaffen dan heeft u de mogelijkheid een model te kopen of te huren. Wat voor u de beste keuze is, is geheel afhankelijk van de situatie binnen uw bedrijf. Heeft u een constante stroom aan uitgaande post en heeft u het idee dat dit de komende jaren niet zal wijzigen? Dat kunt u het beste een frankeermachine kopen. Heeft u tijdelijk een frankeermachine nodig of weet u niet zeker of een frankeermachine wel geschikt is voor uw bedrijf? Dan kunt u in de meeste gevallen beter een frankeermachine huren?

Wat is de aanschafprijs van een Bpost frankeermachine?

De prijs van een frankeermachine hangt af van de functies die het apparaat moet hebben. Gaat het enkel om de frankering van een kleine hoeveelheid post, dan zal de prijs relatief laag zijn. Wilt u de post tevens kunnen voorzien van een gepersonaliseerde boodschap en wilt u bijvoorbeeld een machine die uw enveloppen ook kan sluiten? Dan is de prijs van de frankeermachine uiteraard ook hoger.  Een basismodel schaft u echter al aan voor een prijs zo rond de € 600 exclusief BTW.

Wat kost het om een Bpost frankeermachine te huren?

Het kan in sommige gevallen voordeliger zijn om een frankeermachine te huren. U huurt al een Bpost frankeermachine vanaf € 30 per maand. Dit betreft dan ook een basismodel. Wilt u uitgebreidere functies, dan ligt de huurprijs uiteraard hoger.

Voordelen Bpost frankeermachine

Met een frankeermachine van Bpost kunt u flink besparen op uw portokosten. U kunt er dus een financieel voordeel mee behalen. Er zijn echter meer voordelen. De verwerking van uw post gaat namelijk ook sneller. U hoeft niet naar het postkantoor om uw post te laten frankeren, maar kunt dit binnen uw bedrijf doen. Ook kan u met een geavanceerde frankeermachine uw enveloppen laten vullen en sluiten. Een Bpost frankeermachine kan dus op verschillende fronten een voordeel voor u opleveren. Vooral bij grote hoeveelheden dagelijkse uitgaande post zorgt een frankeermachine voor een besparing op kosten, werk en tijd.