VERGELIJK FRANKEERMACHINES! Functies, Kosten, Tijdwinst…
VERGELIJK FRANKEERMACHINES!
Functies, Kosten, Tijdwinst…
En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten! En bespaar, vanaf morgen, tot 30% op uw postkosten!

Frankeermachines: Posttarieven met een frankeermachine

Leestijd: 2 min

Het zal u helder zijn dat een frankeerapparaat voordelen oplevert voor uw bedrijf. Echter is hnog beter om helder te hebben hoe groot dit voordeel nu eigenlijk is, vooral als het gaat om de kostenbesparing. Hoe groot is het voordeel van frankering met een frankeermachine nu eigenlijk? En hoe weegt dit voordeel op tegen de aanschafkosten of de huur van een frankeerapparaat?

Posttarieven

Welke posttarieven met een frankeermachine?

U heeft waarschijnlijk al in kaart gebracht welke kosten er binnen uw bedrijf gepaard gaan met de verzending van uw poststukken. Maar hoe staan de kosten van verzending op de traditionele manier nu tegenover de frankering van uw poststukken met een frankeermachine. Dit zijn de huidige posttarieven met een frankeerapparaat tegenover de tarieven van postverzending zonder gebruik van een framkeerapparaat.

Overzicht posttarieven:

Gewicht

Standaardtarief // Volume-inkoop // Tarif frankeermachine

Genormaliseerde post

0 gram tot 50 gram

€ 1,00 // € 0,97 // € 0,88

Niet genormaliseerde post

0 gram tot 100 gram

€ 2,00 // € 1,94 // € 1,76

+ 100 gram tot 350 gram

€ 3,00 // € 2,91 // € 2,64

+ 350 gram tot 1 kilo

€ 5,00 // € 4,85 // € 4,40

+ 1 kilo tot 2 kilo

€ 7,00 // € 6,79 // € 6,16

Voordelige posttarieven

Het is duidelijk dat de tarieven van frankering met een frankeerapparaat lager liggen. Het uiteindelijke voordeel voor u en uw bedrijf is uiteindelijk afhankelijk van de hoeveelheid post en het gewicht van uw poststukken. Als u bijvoorbeeld slechts vijf poststukken per dag verzendt, dan zal een frankeermachine geen voordeel voor u opleveren. De kosten die u aan een frankeermachine heeft wegen dan niet op tegen de voordelen die u heeft met de verzending van uw post. Ongeveer vanaf 10 poststukken begint een frankeermachine  een voordeel op te leveren. U moet dus goed naar de volgende zaken kijken:

  • uw totale hoeveelheid post per jaar;
  • de voor u geldende posttarieven met een frankeermachine;
  • de kosten die u heeft bij het standaard frankeren van uw poststukken;
  • de kosten van een frankeermachine.
  • Als de besparing dermate hoog is dat het minimaal de kosten die u aan een frankeermachine heeft dekt, dan is een frankeermachine geschikt voor u.

Posttarieven de exacte besparing

Aan de hand van de vermelde posttarieven met een frankeermachine kunt u zien wat de besparing in prijs voor u is. Ten opzichte van standaardverzending heeft u per poststuk een besparing van een kleine 12%. Als u normaal uw frankering in volume aankoopt, dan is de besparing met een frankeermachine zo'n 5,5%.

Wijziging posttarieven

De kosten van postverzending worden ieder jaar hoger en dus ook de posttarieven met een frankeermachine. Echter blijft het verschil in prijs altijd wel gehandhaafd, zodat u voordeel blijft behouden bij het frankeren van uw poststukken met een frankeermachine. De tarieven stijgen dan dus evenredig.