Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Fiscale voordelen van de maaltijdcheques

Het toekennen van maaltijdcheques aan werknemers is een goede besparingskost voor het bedrijf. Wanneer men maaltijdcheques kan geven in plaats van opslag, dan bespaart de firma hierop heel wat geld. Vooral ook door het feit dat we in België hoge sociale lasten en belastingen betalen zorgt ervoor dat bedrijfsleiders meer en meer op zoek gaan naar een alternatief. Ook werknemers zijn blij met soortgelijke oplossingen want ook voor hen is het betalen van torenhoge belastingen allesbehalve aangenaam.

Op maaltijdcheques betaalt men geen RSZ en personenbelasting

Maaltijdcheques zijn fiscaal zeer voordelig en dit zowel voor werkgevers als werknemers omdat ze niet belast zijn via RSZ of via personenbelasting. Dit geldt uiteraard enkel wanneer aan een aantal specifieke voorwaarden is voldaan. Waar men dan wel ook rekening mee moet houden is het feit dat de werkgeversbijdrage niet fiscaal aftrekbaar is.

Extra bedrijfswinst door invoer maaltijdcheques

Wanneer men systematisch een loonsopslag uit de weg gaat en deze vervangt door de toekenning van maaltijdcheques of verhoging van het bedrag van de maaltijdcheques, dan kan men op jaarsbasis heel wat meer winst maken. Die winst haalt men vooral uit het voordeel dat men heeft door het niet moeten betalen van belastingen op die maaltijdcheques of de verhoging van de bedragen hiervan.

Een tabel maakt alles duidelijker

 

Totale kost aan het bedrijf door de opslag

Netto werknemer

Bedrag loonsopslag

100  euro bruto

185,67   euro

67,75 euro

Bedrag maaltijdcheques

100 euro bruto

100,00   euro

100 euro

Maaltijdcheques zijn beduidend voordeliger voor zowel de werkgever als de werknemer

 

Fiscale voordelen voor de werknemer

Ook voor de werknemers is het ontvangen van maaltijdcheques een serieus voordeel. Men wordt er niet op belast en bovendien is het bedrag dat men dus bruto ontvangt ook effectief het netto eindbedrag. Bij een opslag die men anders via het brutoloon krijgt betaalt men nog heel wat lasten zodat men in vele gevallen op het eind van de rit soms maar de helft overhoudt van hetgeen men bruto zag staan. Niet echt motiverend voor beide partijen, dus maaltijdcheques zijn hier een goede oplossing.

Begin met uw offerteaanvraag Maaltijdcheques