Koffiemachine:  Ontvang gratis tot 4 offertes!
Koffiemachine: Ontvang gratis tot 4 offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Koffiemachine: Koffiemachine met muntinworp

Leestijd: 2 min

Er zijn diverse betaalmogelijkheden in een koffieautomaat. Per bedrijf zal gekeken moeten worden naar diverse factoren. Zoals het doel van het koffieapparaat, de locatie, de rol van het bedrijf in de plaatsing van de koffiemachine.

Koffiemachine met muntinworp

Doel van het plaatsen van een koffiemachine

Een koffieautomaat kan met meerdere reden geplaatst worden. Zo kan het voor medewerkers zijn, als service voor bezoekers of als commerciële toevoeging voor klanten.

Als het voor medewerkers is kunt u besluiten om de kosten van bijvoorbeeld koffie op u te nemen. Dit omdat het nuttigen van een kop koffie goed is voor de tevredenheid van uw medewerkers en daardoor ook goed voor de productiviteit. Ook kunt u ervoor kiezen om uw medewerkers een gereduceerd tarief te laten betalen voor koffie, frisdrank of snacks. Het resterende bedrag zal het bedrijf voor zijn rekening nemen.

Wanneer de koffiemachine er staat als service voor bezoekers dan is het gratis aanbieden van een kop koffie heel slim maar een gratis blikje frisdrank is wellicht te prijzig. Er zal dan per koffiemachine een beslissing moeten worden genomen.

Heeft de plaatsing van de vendingautomaten een commerciële doelstelling dan zullen er marktgerelateerde prijzen worden gehandhaafd waardoor het een lucratieve toevoeging is voor een onderneming.

Koffiemachine met muntinworp

Er kan gekozen worden voor diverse betaalmogelijkheden.

  • Het betalen met muntgeld is de meest bekende. Hierbij kan er een keuze gemaakt worden uit gepast betalen of voor wisselgeld in de koffiemachine.
  • Er kan ook gekozen worden voor de betaling met een speciale munt die bijvoorbeeld bij de receptie van het bedrijf verkregen kan worden. Op deze manier wordt het probleem met wisselgeld direct opgelost.
  • Als laatste is het betalen met een badge ook een mogelijkheid. Hierbij krijgt een werknemer bijvoorbeeld een tegoed op zijn pas die wordt ingehouden op zijn salaris of de badge kan door de medewerker zelf worden opgewaardeerd.

Wanneer de koffieautomaat wordt gehuurd of gekocht kunnen de betaalmogelijkheden vooraf afgesproken worden met de leverancier. Deze bouwt het systeem in de vending machine. Bij het huren van een koffieautomaat kunnen de betaalmogelijkheden worden aangepast tijdens de huurperiode.

Prijzen van de producten

Bij de aankoop van een koffiemachine kan een bedrijf zelf bepalen wat de prijzen worden van de producten. Als het bedrijf geen bijdrage levert in de aankoop en de warme drankautomaat bijvoorbeeld huurt, zal de leverancier de marktprijs aanhouden van de producten. Ook kan een bedrijf een deel van het bedrag voor zijn of haar rekening nemen.