Koffiemachine:  Ontvang gratis tot 4 offertes!
Koffiemachine: Ontvang gratis tot 4 offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Koffiemachine: De functies van een volautomatische koffiemachine

Leestijd: 2 min

De koffieautomatenbranche staat nooit stil. Er word constant gezocht naar verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Zo bezit dus ook niet iedere koffieautomaat dezelfde mogelijkheden. Afhankelijk van het formaat, de prijs en het merk zijn er verschillende opties per koffieapparaat. Bij de aankoop van een nieuwe koffiemachine is het dan ook goed om te kijken wat deze mogelijkheden zijn en of ze van toepassing zijn binnen uw organisatie.

 Volautomatische koffiemachine

Volautomatische koffiemachine: innovatie en techniek

Een aantal van de belangrijkste functies van een koffiemachine voor bedrijven:

  • Wateraanvoer

In wateraanvoer zijn er diverse functies mogelijk. Zo zijn er koffiemachines waarbij je een reservoir dient te vullen met water. Maar inmiddels kunnen de meeste koffieapparaten aangesloten worden op het waternet. Hierdoor is de gebruikersvriendelijkheid groter geworden omdat er nooit meer water handmatig bijgevuld hoeft te worden. Er zijn nog wel kleinere koffieautomaten die met een reservoir werken maar bij de grotere automaten wordt dit wordt steeds minder.

  • Bekertjes

Bij veel koffiemachines voor bedrijven kan je zelf een bekertje neerzetten waarin de koffie wordt geschonken. Dit is vooral handig op kantoor als mensen hun eigen mok willen gebruiken in plaats van plastic of kartonnen bekers. Dit gaat de verspilling van bekertjes tegen. Maar vele koffieautomaten beschikken over een beker uitwerpfunctie welke geschikt zijn voor bijvoorbeeld de grotere bedrijven, kantines van een vereniging, zorginstellingen of scholen.

  • Thermoskanfunctie

Heeft u vaak vergaderingen of een grote afdeling die koffie drinkt? Dan is de thermoskanfunctie een handige optie op uw koffiemachine. U hoeft niet te lopen met bekertjes en iedereen kan zichzelf bedienen.

  • De sterkte van de koffie

Al uw medewerkers hebben hun eigen smaak en voorkeur wat betreft koffie. De één houdt van sterk en de ander juist niet. Hierdoor is de sterkteregelaar die veel koffieapparaten als functie hebben een handige optie. Op deze manier kan een medewerker niet alleen een keuze maken tussen de aanwezige smaken maar deze ook aanpassen aan de gewenste sterkte van de koffie.

  • Suiker en melk

Evenals de sterkte is ook het suiker en melkgebruik bij al uw medewerkers verschillend. Koffiemachines met een functie om deze ingrediënten toe te voegen kunnen een goede optie binnen uw bedrijf zijn.

Uit onderzoek blijkt…

Dat maar 28% van de Belgen hun koffie zwart drinkt. De overige 72% drinkt het ofwel met alleen melk of suiker, of een combinatie van beide.