Kantoormeubilair: Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Kantoormeubilair: Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!

Kantoormeubelen: Een vergadertafel kiezen

Leestijd: 2 min

Een goede vergadertafel is belangrijk voor een bedrijf. In de vergaderruimte worden vaak de belangrijkste beslissingen genomen over het bedrijf. Met een goed ingerichte ruimte met de juiste vergadertafel gaat dit beter. Hoe u de beste keuze maakt leest u hier.

 vergadertafel

Vergadertafel: wat zijn uw behoeften?

Voordat u over gaat op de aankoop van een vergadertafel is het aan te raden om goed na te gaan wat de behoeften zijn binnen het bedrijf. De volgende stappen kan men nalopen:

  • Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

Ten eerste dient men na te gaan hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de vergadertafel. Dit bepaald ook mede de omvang van de tafel zelf. Is er plaats voor een ronde, een vierkante, rechthoekige of een ovalen tafel? Er moet ook rekening worden gehouden met de ruimte rondom de tafel. Doorgaans wordt aangeraden om 1,5 meter loopruimte te hebben tussen de tafel en de muur.

  • Hoeveel personen maken gebruik van de vergadertafel?

Een ovalen vergadertafel kan gebruikt worden door de meeste persoenen, doordat er geen hoeken aan de tafel zitten. Er dient ongeveer 60 cm per persoon te worden gerekend.

  • Waar wordt de vergadertafel voor gebruikt?

Wordt de vergadertafel enkel voor vergaderingen gebruikt of dient hij ook als tijdelijke werkplek te fungeren? Zijn het enkel werknemers of ook klanten en bezoekers die gebruik zullen maken van de vergadertafel? Is het gebruik intensief? Worden er wellicht cursussen gegeven in de vergaderruimte? Bij al deze punten dient men stil te staan wanneer men een vergadertafel gaat aanschaffen.

  • Zijn er ingebouwde aansluitingen nodig?

Wordt er een beamer gebruikt in de zaal? Wordt er gebruik gemaakt van laptops? Zo ja, dan dient men rekening te houden met de bekabeling. Er zijn vergadertafels waarbij de bekabeling in het tafelblad is verwerkt.

Vergadertafel: vele opties

Er zijn vele opties op het gebied van vergadertafels. Wanneer men de bovenstaande stappen doorlopen heeft, heeft men een beter beeld van de behoeften en kan men op zoek naar de juiste vergadertafel.

Er kan gekozen worden uit verschillende materialen. Zo kan het tafelblad bijvoorbeeld gemaakt zijn van:

  • Glas
  • Hout
  • Melamine
  • Marmer
  • Etc.

Kosten vergadertafel

Vergadertafels zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. zo zijn er al budgetmodellen verkrijgbaar vanaf €100,-. Maar als men kwaliteit zoekt is men al snel €600,- voor een tafel voor 6 personen kwijt. De prijs is sterk afhankelijk van de gebruikte materialen en het design. De prijs van een designertafel kan snel oplopen tot zelfs in de duizenden euro’s. U kunt via het volgende formulier gemakkelijk meerdere offertes voor vergadertafels vergelijken