Kantoormeubilair: Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Kantoormeubilair: Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!

Kantoormeubelen: Een bureau kiezen

Leestijd: 1 min

Het bureau is een belangrijk meubelstuk in een bedrijf en het eerste waar men aan denkt bij kantoormeubilair. Het kiezen van het juiste bureau brengt echter enkele vragen met zich mee. Lees hier hoe de beste keuze maakt voor uw bedrijf en medewerkers.

 bureau

Een bureau kiezen: enkele aandachtspunten

Er bestaan verschillende typen bureaus en elk model is geschikt voor een andere situatie. Bij de keuze van een bureau dient men rekening te houden met enkele aandachtspunten. We zetten het voor u op een rijtje:

  • Het gebruik van het bureau

Wordt er een computer op het bureau geplaatst? Moet er ruimte zijn voor een opbergsysteem? Zijn er lades nodig? Dient het blad van het bureau te kantelen zijn?

  • Plaatsing bureau

Waar wordt het bureau geplaatst? Hoeveel ruimte is er beschikbaar? Gaat het om een openspace waar meerder werknemers de ruimte delen?

  • Zichtbaarheid bureau

Zal het bureau zichtbaar zijn voor eventuele klanten of bezoekers? Is een mooi design op zijn plaats?

  • Budget

Voor elke aankoop dient ook rekening gehouden te worden met het budget. Is het budget niet zo groot? Dan kan er ook gedacht worden aan een tweedehands bureau

Bureau: verschillende modellen

 Bureaus zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Zo kan er onder andere gekozen worden voor de volgende modellen:

  • Recht bureau

Dit is een basic model, dat doorgaans het minste plek in neemt. Het bureau kan worden aangevuld met opberg mogelijkheden als lades.

  • Hoek bureau

Dit is een handig model om ongebruikte hoeken te benutten. Het model heeft een ronde uitsparing zodat de gebruiker dichter bij het werkblad kan zitten.

  • Gedeeld bureau

Er wordt steeds vaker gewerkt in open ruimten. Bureaus die worden gedeeld nemen dan ook minder ruimte in. Dit kunnen bureaus zijn met 3, 4, 6 of meer plekken.

  • Directiebureau

Een directiebureau is vaak wat groter dan de bureaus van overige werknemers.