Kantoormeubilair: Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!
Kantoormeubilair: Ontvang Gratis Tot 4 Offertes!

Kantoormeubelen: Een bureaustoel kiezen

Leestijd: 1 min

Een van de belangrijkste kantoormeubelen is de bureaustoel. Het is essentieel om een goede werkhouding te hebben wanneer men langdurig zittend werk verricht en een goede bureaustoel kan hier het verschil in maken. Het kiezen van de juiste bureaustoel is dan ook van belang.

 Bureaustoel

Bureaustoel: keuze uit verschillende modellen

We kennen allemaal de standaard bureaustoel op wieltjes, maar dit is niet het enige model waarvoor gekozen kan worden. We geven u enkele aandachtspunten waarbij men rekening dient te houden bij de keuze van een bureaustoel:

  • Vaste stoel of verrijdbaar met wieltjes

Er wordt vaak gekozen voor een mobiele stoel met wieltjes. Er kan echter ook gekozen worden voor een vaste stoel, dit is vaak het geval in vergaderruimten bijvoorbeeld.

  • Armleuningen

Er kan gekozen worden voor een bureaustoel met armleuningen, dit is ergonomisch gezien beter.

  • Hoofdsteun

Er wordt niet vaak gekozen voor een bureaustoel met armleuningen, maar dit is beter voor de ergonomie.

  • Verstelbaarheid

Bureaustoelen bieden verschillende opties op het gebied van verstelbaarheid. Dit kan gaan van zeer uitgebreid tot basic opties.

Een bureaustoel voor verschillende doeleinden

Er kan grofweg een onderscheid gemaakt worden tussen drie soorten bureaustoelen. Namelijk de vaste bureaustoel, zonder wieltjes, een verrijdbare bureaustoel en directiestoelen.  Het hangt van de toekomstige gebruiker en het type gebruik af welke stoel de beste keuze is.

Wordt de stoel slechts van tijd tot tijd gebruikt, zoals bij een vergadering? Dan kan een vaste stoel volstaan. Is het gebruik meer intensief van aard? Dan is het ten zeerste aan te raden om te investeren in een goede bureaustoel. Een verrijdbare stoel die af te stellen is op de gebruiker is raadzaam.