BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Alles weten over opnamesystemen voor camerabewaking

Leestijd: 2 min

Bij videobewakingssystemen worden camera's en monitoren ingezet om de veiligheid van een omgeving te waarborgen, soms in combinatie met een opnamesysteem. Zo'n opnamesysteem registreert het beeldmateriaal dat door de camera's gemaakt wordt en biedt u de kans om de beelden te (her)bekijken wanneer u dat wenst.

Diverse opnamesystemen voor camerabewaking

Er bestaan verschillende types opnamesystemen voor camerabewaking:

  •   Videorecorder: dit systeem bewaart beelden doorgaans op een VHS-cassette. De technologie is erg beperkt doordat de overdracht van beeldmateriaal via internet niet mogelijk is, het bekijken van de beelden is niet zo handig en de autonomie van het apparaat is beperkt. Om al die redenen is dit een verouderde oplossing die nog maar zelden gebruikt wordt.
  •   Digitale opslag op harde schijf: dit systeem bewaart de opnames op een harde schijf, waardoor het rechtstreeks bekijken van de beelden makkelijker wordt.  Oudere opnames worden automatisch overschreven zodat er altijd plaats is voor nieuwe opnames.
  •   Digital Video Recorder (DVR): met dit systeem worden de beelden opgeslagen via een DVR-kaart, waardoor de beelden niet alleen live kunnen worden bekeken via internet, ook het zoeken in de opnames wordt vergemakkelijkt.  Dit is een gebruiksvriendelijk systeem voor permanent gebruik (24/7).
  • Network video recorder (NVR) of IP stocker: ook hier is er sprake van digitale opslag en het live bekijken van de opnames vanop afstand (via het internet) maar dit systeem werkt bovendien met IP-camera's en beschikt over specifieke software die de prestaties optimaliseert. Dit systeem is gebruiksvriendelijk, beschikt over heel wat configuratiemogelijkheden en is in het bijzonder geschikt voor bedrijven met een netwerkomgeving.

Uw opnamesystemen voor camerabewaking kiezen

Doelstelling / gebruik

Opnamesysteem

Type bedrijf

- Occasioneel gebruik

Videorecorder 

- Ontradend effect

- Weergave in real time

Digitale opslag op harde schijf 

Winkels, hotels, restaurants…

- Weergave in real time

- Te bekijken vanop afstand

- Opnames als bewijsmateriaal

- Intensief gebruik

Harde schijf

Grotere winkels, parkings, administraties...

- Veel mogelijkheden qua software

- Registratie van meerdere inputkanalen mogelijk

IP network recorder

Bedrijven met meerdere vestigingen of uitgebreide netwerkomgeving

Indicatie prijzen?  Van 200 tot 1000 euro voor hoogwaardig professioneel materiaal.

Prestatiecriteria waarmee u rekening dient te houden

Om tot een goede keuze te komen qua opnamesysteem voor bewakingscamera's dient u rekening te houden met de volgende punten:

  • De beeldresolutie (beelddetails)
  • Het aantal opgeslagen beelden per seconde: voor een goede beeldkwaliteit beveelt men doorgaans 25 frames per seconde aan.
  • De mogelijkheid om de opgeslagen beelden vanop afstand (via het internet) te raadplegen: dit wordt alsmaar belangrijker en de meeste opnamesystemen bieden dan ook deze mogelijkheid.
  • Het automatisch inschakelen van het opnamesysteem wanneer de camera beweging detecteert. Nuttig om opslagcapaciteit te besparen en om minder werk te hebben bij het bekijken van beelden achteraf.
  • De gebruiksvriendelijkheid

 Nuttig om te weten:

De prijzen van opnamesystemen voor bewakingscamera's kunnen sterk verschillen in functie van de gebruikte technologie en dus van hun prestaties.

Aarzel niet om een offerteaanvraag in te dienen voor beveiligingssystemen via onze website en kom zo vrijblijvend te weten wat onze leveranciers u exact kunnen aanbieden.