BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Videofonie: een goede beveiligingsoptie

Leestijd: 2 min

Weten wie er bij u aanbelt ’s morgens vroeg of ’s avonds laat? Wilt u weten en bepalen wie er uw bedrijf binnen komt? Videofonie en parlofonie zijn uitstekende beveiligingsoplossingen  voor zowel particulieren als bedrijven. Hoe het werkt en wat de voordelen zijn leest u hier.

Videofonie en parlofonie

Particulieren en bedrijven hebben beide de keuze uit twee opties. Ze kunnen zowel videofonie als parlofonie installeren. Met videofonie kan men de persoon die voor de deur staat zien en doorgaans tegelijkertijd ook spreken. Parlofonie is een wat simpelere versie. Men kan enkel met de persoon praten. Beide systemen kunnen aangesloten worden aan een elektronische deuropener, waardoor de toegangsdeur op afstand geopend kan worden. Doorgaans kunnen er meerdere handsets worden gekoppeld aan de buitenunit. Zo kan vanaf meerdere plaatsen in de woning of het bedrijf de videofoon of parlofoon bediend worden. Dit kan bij sommige systemen ook draadloos, zodat de videofoon of parlofoon vanuit het hele pand of zelfs de tuin aangestuurd kan worden.

 Videofonie

De voordelen

Zowel particulieren als bedrijven hebben voordeel van de functionaliteiten van videofonie en parlofonie. We zetten de voordelen even op een rijtje:

Videofonie:

  • U ziet de persoon die voor de deur staat. Kent u de persoon? Heeft u een afspraak met hem?
  • U kunt met de persoon spreken. Wat is het doel van zijn of haar bezoek?
  • Optioneel: u kunt de deur bedienen. Woont of werkt u op 3 hoog? U hoeft niet naar beneden te lopen om de deur te openen.
  • Optioneel: het systeem slaat de beelden op. U kunt na een afwezigheid bekijken wie er aan de deur is geweest.
  • Optioneel: u kunt de videofoon aansluiten via IP op uw computernetwerk. U kunt op afstand (in het buitenland) bekijken wie er aan de deur staat.

Parlofonie:

  • U kunt spreken met de persoon voor de deur. Kent u de persoon? Heeft u een afspraak? U besluit direct of u de deur wel of niet opent.
  • U kunt de deur bedienen. Woont of werkt u op 3 hoog? U hoeft niet naar beneden te lopen om open te doen.

Particulieren zijn ’s avonds laat of ’s morgens vroeg vaak wat angstiger om de deur open te doen zonder dat zij weten wie er voor staat. Via videofonie of parlofnie kan men bekijken om wie het gaat en per direct kan men beslissen om open te doen of niet.

Bedrijven die een hoge beveiligingsgraad nodig hebben kunnen met videofonie of parlofonie te allen tijde bekijken of de persoon toegangsgerechtigd is of niet. De toegang tot uw bedrijf wordt effectief aangescherpt.