Product / Dienst

Ontdek de vaakst gestelde vragen over Betaaloplossingen

In winkels betalen met PayPal?

Het is nu nog toekomstmuziek, maar binnenkort kan men via PayPal betalingen doen in winkels. Als het aan PayPal ligt zal men in de toekomst contactloze betalingen doen via hun service via smartphones. Een betaalpas, geld of zelfs je telefoon uit je broekzak halen is niet meer nodig.

Betalen met smartphone of smartwatch

PayPal maak bekend dat ze het mogelijk willen maken om betalingen te doen via de Samsung Galaxy S5, door middel van vingerafdrukauthenticatie. Hiermee zullen ze, volgens eigen zegge, het eerste betalingsbedrijf zijn die deze technologie van Samsung gebruikt voor doen van betalingen.

Daarnaast ontwikkelt PayPal een app voor de nieuwe Gear 2 smartwatches van Samsung. Met de app kunnen gebruikers inchecken en betalen in winkels.

Paypal werkt ook aan de Beacon-technolgie , welke gebaseerd is op Bluetooth. Hiermee is het mogelijk om zonder contact te betalen. Zo kun je in de winkel aankopen doen met je smartphone, of smartwatch, door enkel toestemming te geven voor de etaling. Je aankopen worden dan automatisch bij de kassa verrekend.

 Betalen met telefoon

Paypal werkt met bestaand kassasystemen

Op het moment is Paypal voornamelijk bekend van online betalingen. Maar het bedrijf werkt sinds een aantal jaar samen met producenten van kassasystemen , om hun technologie voor contactloze betalingen aan te passen op de bestaande systemen.

We staan dan ook aan het begin van de nieuwe technologie, Paypal dient zijn systeem aan te passen op de huidige kassasystemen. Daarnaast beschikken niet alle winkeliers bijvoorbeeld over een kassasysteem met een beeldscherm, welke benodigd is voor betalen met Paypal. De toekomst ligt, volgens PayPal, echter bij de contactloze betalingen, het liefst zonder een enkele handeling te verrichten.

Wanneer en waar PayPal begint met de implementatie van contactloze betalingen is nog onbekend, maar het zal in elk geval in de Verenigde Staten zijn. 

Ontdek andere vragen over Betaaloplossingen :

Product / Dienst: vaak gestelde vragen :

Voor meer info over Betaaloplossingen ga naar Onze koopgids