Adressenbestanden : Ontvang & Vergelijk Gratis Offertes!
Adressenbestanden : Ontvang & Vergelijk Gratis Offertes!

Adressenbestanden: Adressenbestanden Woordenlijst

Leestijd: 2 min

CSV-formaat

Comma Separated Value: het eenvoudigste, oudste databaseformaat dat bestaat uit komma-gescheiden en tekstgegevens, die o.a. kunnen geopend worden met Excel.

Datamining

Gericht zoeken naar (statistische) verbanden in gegevensverzamelingen om profielen op te stellen voor wetenschappelijk of commercieel gebruik door gebeurtenissen in praktijksituaties te registreren (vb. aankoopgedrag van consumenten) of door resultaten van eerdere research te vergelijken en opnieuw te interpreteren.

Data-warehousing

Computersysteem dat allerlei soorten relevante gegevens verzamelt en beheert uit diverse bronnen en platforms op één locatie, waardoor men verbanden kan leggen.

Data-verrijking

Aanvullen van bestaande databestanden met extra informatie (vb. telefoonnummer, bedrijfsactiviteit, contactpersoon, woonomgeving, geboortejaar…).

De-duplicatie

Methode om de opslag in een database te verminderen waarbij dubbele gegevens geëlimineerd worden zodat ‘unieke’ consumenten of bedrijfsgegevens overblijven.

Geo-marketing

Vestigingsplaats-analyse die gebruik maakt van GIS-software/geografische informatie om het ruimtelijk gedrag van consumenten te visualiseren op een interactieve kaart voor marketing doeleinden.

GIS-Software

Geographic Information System: technologie die gebruikt wordt voor geo-marketing en waarmee prestaties per regio worden weergegeven.

Listbrokers

Makelaars of bemiddelaars die adresbestanden aanbieden.

Look-alikes

Consumenten met een gelijkaardig profiel.

NACEBEL-Codes

Cijfercode die in de Europese Unie en haar lidstaten wordt toegekend aan een bepaalde klasse van economische activiteiten.

Niche-data

Gegevensbestand samengesteld uit heel specifieke gegevens van erg moeilijk te bereiken doelgroepen.

OLAP

Online Analytical Processing: het interactief analyseren van gegevens in een data-warehouse. Meestal worden de gegevens voorgesteld en bewerkt in spreadsheets of in een multi-dimensionele matrix (een gegevenskubus).

OPT-IN-adres

Adres waarvan de bezitter de toelating heeft gegeven om hem commerciële boodschappen te versturen via geautomatiseerde verzendingssystemen.

OPT-OUT-adres

Adres waarvan de bezitter heeft verboden om hem commerciële boodschappen te versturen via geautomatiseerde verzendingssystemen.

Penetratieanalyse

Onderzoek naar de mate van vertegenwoordiging in een bepaalde geografische regio.

Profielanalyse

Onderzoek naar de kenmerken van een bepaalde doelgroep ten opzichte van een gemiddelde groep.

Prospect Pools

Grote gegevensbestanden om gedurende een lange termijn gegevens uit te selecteren, die telkens voor elke actie een update krijgen.

Segmentatie

Identificatieproces dat potentiële doelgroepen groepeert op basis van een aantal overeenkomstige kenmerken (vb. aankoopgedrag in gelijkaardige omstandigheden naar aanleiding van gelijkaardige stimuli).

Segment-viability

Evaluatieproces waarbij een aantal geïdentificeerde kenmerken gemeten wordt om tot een uiteindelijke doelgroep-bepaling te komen.

SBI-Code

Standaard Bedrijfs-Indeling: branche-code die aangeeft welke de belangrijkste activiteit van een bedrijf is.

SQL

Structured Query Language: compacte computertaal om te communiceren met relationele databeheersystemen door middel van queries  (vraagstukken). SQL maakt gebruik van keywords als ‘select’, ‘insert into’, ‘update’ en wordt opgedeeld in DML (Data Manipulation Language), DCL (Data Control Language) en DDL (Data Definition Language).

W.V.P.

Wet Verwerking Persoonsgegevens