Waterdispensers :  Ontvang & Vergelijk tot 4 Offertes
Waterdispensers : Ontvang & Vergelijk tot 4 Offertes
Vergelijk de offertes van de beste leveranciers.
Uw waterdispenser nu al vanaf 1€ per dag!
Vergelijk de offertes van de beste leveranciers.Uw waterdispenser nu al vanaf 1€ per dag!

Waterkoelers: Waterkoeler thuis

Leestijd: 3 min

Er zijn zowel gefundeerde praktische als financiële redenen om eens grondig na te denken of u zich geen waterkoeler zou aanschaffen voor thuisgebruik. Waarom zou u elke week uw auto volladen met flessen uit de supermarkt, als u hiermee zowel tijd als geld kan besparen?

 Waterkoeler thuis

Flessenwaterkoeler of leidingwaterkoeler?

Voor een flessenwaterkoeler  heeft u enkel een stopcontact nodig. Voor de tweede optie heeft u een bestaand aansluitingspunt op de waterleiding  nodig, maar in het slechtste geval kan een ervaren vakman een bijkomende leiding installeren of kan u op een kraan waaraan al een ander toestel is gekoppeld (bijvoorbeeld uw koffieautomaat) een splitter met y-stuk en waterslot aansluiten.

 

Keuze te over voor een waterkoeler thuis

In het ruime marktaanbod vindt u beslist een model naar uw gading, of u nu een aantrekkelijke blikvanger in de hal van uw woning wilt installeren of een onzichtbaar model wil inbouwen onder het aanrecht in uw keuken. Waterdispensers zijn er binnen ieders budget en u kiest een model om aan te sluiten op de waterleiding of een toestel waarop u waterreservoirs plaatst.

 

Voor een waterkoeler thuis stellen mensen andere eisen dan voor professionele doeleinden. Particulieren denken eerder aan een compact toestel met oogstrelend design dat bij hun interieur past. Wie een beetje zoekt vindt in de collectie van grote fabrikanten exclusieve tafelmodellen uit hoogwaardige materialen met de laatste nieuwe technische snufjes, die uitblinken in elegantie. Net zo goed zijn er louter functionele apparaten zonder franjes met enkel de basisopties.

 

  • De eenvoudigste oplossing is een waterdispenser met bovenop een waterbidon. De standaardformaten zijn 10 en 18,9 liter, maar er bestaan ook tussenmaten. U beslist enkel of u een compact tafelmodel wenst - al dan niet met kannenfunctie - of een ingebouwd apparaat in een kast of onder het aanrecht. Ook bestaan er handige wandmontagetoestellen of knappe losstaande waterkoelers met geïntegreerde bekerdispensers die niet al te veel plaats vergen. Sommige fabrikanten prijzen waterkoelers aan waarin u aan het waterreservoir geconcentreerd vruchtensap kan toevoegen.
  • Dezelfde keuzemogelijkheden heeft u voor waterleidingkoelers.
  • Bij de keuze van het model moet u ook rekening houden met de capaciteit. In verhouding tot het aantal personen in uw gezin berekent u hoeveel liter water per uur uw toestel moet aankunnen. Logisch gezien is de capaciteit van bijna alle waterkoelers voldoende voor een gezin van gemiddeld vier personen. Het debiet voor thuisgebruik ligt tussen 15 en 30 liter/uur.
  • Ten slotte kunt u kiezen voor een apparaat dat voor koud en warm water zorgt of voor de combinatie koud water en water op kamertemperatuur. Een extra optie is bruisend water en daarvoor bestaan wegwerp-CO2-flessen van 600 g voor 130 liter sprankelend water of grotere CO2-bidons voor 800 liter water.

 

 

Hoe duur is een waterkoeler thuis?

Hoe meer functies, hoe meer u betaalt. Het zal u niet verbazen dat de prijzen erg kunnen uiteenlopen. Wie overweegt om een apparaat te kopen vindt al een eenvoudige versie voor zo’n 100 à 200 euro, maar wie het neusje van de zalm wil kan wel eens een factuur van meer dan 2000 euro voorgeschoteld krijgen, zelfs voor een tafelmodel.

De prijs van een 18,9 literfles varieert tussen ongeveer 10 en 18 euro. Het grootste voordeel haalt u uit een waterdispenser op waterleiding: voor een gezin van vier bespaart u daarmee jaarlijks bijna 1000 euro!

 

Of u beter af is met huren of kopen wordt u duidelijk in het artikel ‘Waterkoeler kopen of huren?’