BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
BEVEILIG SNEL UW BEDRIJF!
Vind de leverancier die beantwoordt aan uw behoeften
Ontvang tot 4 Offertes,
Vergelijk en maak een Keuze!
Ontvang tot 4 Offertes,Vergelijk en maak een Keuze!

Beveiliging: Toegangscontrole

Leestijd: 2 min

Toegangscontrole is een goede manier om ongeregeldheden binnen uw bedrijf te voorkomen. U weet met een toegangscontrolesysteem precies wie er bij uw bedrijf of tijdens een evenement binnen komt en kunt ook op voorhand een selectie maken van de mensen die u wel en niet toelaat. Er zijn verschillende toegangscontrole systemen, met ieder hun eigen voordelen.

 Toegangscontrole

Persoonlijke toegangscontrole

U kunt personeel in dienst hebben dat de toegangscontrole van uw bedrijf voor hun rekening neemt. Iedereen die het gebouw betreedt moet zich eerst melden en eventueel laten registreren. Het voordeel hiervan is dat u hiermee uw bedrijf een persoonlijk karakter geeft en dat uw personeel en uw klanten op deze manier vriendelijk onthaald kunnen worden.

Toegangscontrole met badge

Tegenwoordig gaat toegangscontrole veelal middels een badge. Zelfs banken maken hier al gebruik van om hun pinautomaten af te schermen tegen onbevoegde gebruikers. Een badge heeft als voordeel dat het toegang kan geven tot meerdere afdelingen. Ook weert u met dit toegangssysteem gemakkelijk mensen die niet automatisch toegang tot uw bedrijf of bepaalde gedeeltes daarvan hebben.

Toegangscode

Een andere vorm van toegangscontrole is toegang door middel van een toegangscode. Ieder bevoegd persoon binnen een bedrijf krijgt een persoonlijke code en kan deze invoeren om toegang tot het bedrijf of bepaalde gedeeltes van het bedrijf te krijgen. Het voordeel van een toegangscode is dat deze persoonsgebonden is en dat u dus een duidelijk overzicht heeft van wie uw bedrijf betreedt.

Magneetsleutel

Toegangsbeveiliging kan ook met toepassing van een magneetsleutel. Deze sleutels bieden toegang tot uw bedrijf of afgeschermde ruimtes en dit bezoek kan tevens geregistreerd worden. Het voordeel van een magneetsleutel is dat deze gemakkelijk te bevestigen is aan bijvoorbeeld een sleutelbos en dat de houder van de magneetsleutel geen codes hoeft te onthouden.

Audio- en videocontrole

U kunt als toegangscontrole ook gebruik maken van een audio- en videosysteem. Bezoekers van uw bedrijf melden zich eerst via een intercom en door middel van beeld- en geluidcontrole kan eventueel toegang worden verschaft. Voordeel van een dergelijk systeem is bijvoorbeeld dat het gemakkelijk aangesloten kan worden op uw telefoonnetwerk.

Biometrische toegangscontrole

U kunt uw toegangscontrole tevens regelen door middel van controle van een vingerafdruk, irisscan of andere biometrische kenmerken. Dit is een vrij nieuwe technologie die steeds meer zijn intrede doet. Geen enkele vingerafdruk of iris is gelijk waardoor een dergelijke toegangsbeveiliging extreem nauwkeurig en veilig is.