Adressenbestanden : Ontvang & Vergelijk Gratis Offertes!
Adressenbestanden : Ontvang & Vergelijk Gratis Offertes!

Adressenbestanden: E-mailadressen kopen - welke leverancier?

Leestijd: 2 min

Onder rubriek 2 zag u wat de voor- en nadelen zijn als u een database koopt of huurt.

Hieronder vindt u meer informatie over leveranciers bij wie u terecht kunt voor uw specifieke behoeften.

Handelaars in databases

Professionele leveranciers van databases assisteren u graag bij het analyseren van uw doelgroep, al dan niet aan de hand van uw eigen bestaande klantenbestand. Meestal voeren zij gratis en vrijblijvend een audit uit of een ‘segment viability’ (evaluatieproces dat tot de uiteindelijke doelgroep-samenstelling leidt). De overige diensten van leveranciers:

 • Bepaalde leveranciers bezorgen u gratis voorbeelden van adressenbestanden.
 • Dikwijls kunt u zelf online uw ‘pakket’ samenstellen uit de aangeboden lijsten van bedrijfssectoren met uitbreiding van specifieke activiteiten (naam-, adres- en telefoongegevens, contactpersonen, regio…) Voor de B2C-groep stelt u uw database samen aan de hand van geavanceerde segmentatie (socio-demografisch, interesses, lifestyle, klik-, koop- en surfgedrag….). Een prijsofferte wordt u snel bezorgd.
 • Sommige leveranciers bieden ‘kant-en-klare’ databestanden aan die u als softwarepakket of CD-ROM kunt aankopen. Let op wat u in dat geval koopt: u krijgt ‘veel’ adressenbestanden voor een relatief goedkope prijs, maar is dit echt wat u nodig heeft, en hoe zit het met het actualiseren/updaten van de gegevens?
 • Bij sommige leveranciers kunt u terecht voor ‘niche-data’. Dit zijn databases samengesteld uit heel aparte, ‘moeilijke’ selecties voor heel specifieke, moeilijk bereikbare doelgroepen. Bijvoorbeeld: klanten die exclusieve, dure vakanties willen boeken, bezitters van oldtimer-auto’s etc.
 • Gespecialiseerde leveranciers bieden ‘prospect pools’ aan. Dit zijn grote databestanden waaruit u gedurende een ruime periode gegevens kan ophalen en die telkens voor u een actie plant (bijvoorbeeld direct mailpack) een complete update ondergaan.

Er bestaan ook listbrokers: dit zijn makelaars die bemiddelen in het aanleveren van databases. Hun adressenbestanden zijn vaak afkomstig uit een samenwerking met diverse partners.

 

Makers van databases

 • Kleine of middelgrote bedrijven kunnen populaire software downloaden zoals MS-Access die te integreren is met MS-Word of Excel en zo hun eigen klantenbestand aanleggen.
 • Grote bedrijven kunnen gebruik maken van SQL Server 2012 om zelf aan de slag te gaan met een eigen relationele database waarin de gegevens op een logische, efficiënte manier in tabellen worden georganiseerd, die onderling met elkaar verbonden zijn.
 • Gespecialiseerde bedrijven gebruiken diverse technologieën en systemen om gegevens op te halen uit diverse bronnen. Zo stellen zij databases samen die geschikt zijn voor diverse gebruikers, die hieruit hun eigen selectie volgens de beoogde doelgroepen kunnen maken.
 • Ook overheidsdiensten, parastatalen, partnergroepen stellen zelf databases samen die ze te koop/te huur aanbieden.

 

Verhuurders van databases

 • Zowel professionele leveranciers als listbrokers bieden meestal de keuze tussen huren of kopen.
 • Ook bij makers van databases kunt u vaak kiezen tussen huren of kopen.
 • Hetzelfde geldt voor parastatalen en overheidsdiensten.

Huren is vooral interessant als u het adressenbestand slechts eenmalig wenst te gebruiken.