Kassasysteem:  Vergelijk tot 4 Gratis Offertes!
Kassasysteem: Vergelijk tot 4 Gratis Offertes!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Ontvang tot 4 Offertes binnen enkele minuten!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Ontvang tot 4 Offertes binnen enkele minuten!

Verkooppunten: Een kassa kopen?

Leestijd: 2 min

U wilt een kassa kopen? Zoals u in deze gids kunt lezen lopen de prijzen van kassasystemen nogal uiteen. Dit heeft alles te maken met de functies van het apparaat en de toepassingen van de kassasoftware. Of u zelf een kassa wilt aankopen of deze wilt huren of leasen hangt voornamelijk af van uw budget. Hieronder vindt u de voor en nadelen van beide opties.

 Kassa kopen

Kassa kopen

Voor het kopen van een kassa heeft u vanzelfsprekend een startkapitaal nodig. Een kassasysteem met de basisfuncties zal rond de 200 euro kosten. Heeft u echter behoefte aan meer en uitgebreidere functies, dan dient u te denken aan een bedrag tussen de 1800 en 2000 euro.

De onderhoudskosten en servicekosten kunt u vaak via een abonnement afsluiten. U dient dus naast de aankoop soms ook rekening te houden met een maandelijkse terugkerende kost. Deze abonnementen kunt u vaak kiezen op maat. Ook eventuele upgrades en updates zitten niet bij de aankoopsom in en dienen dus apart betaald te worden.

Vaak bent u er met een kassa alleen nog niet. U dient ook de software aan te schaffen. Vaak kan dit via een alles-in-één pakket. Een kassasoftware pakket kan rond de 150 euro kosten. Ook dient u rekening te houden met de connectie mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld uw kassaregister aansluiten op een computer? Denk dan ook aan deze verbindingskosten.

Huren

U wilt niet investeren in de aankoop van een kassa? Het huren kan erg handig zijn wanneer u tijdelijk een kassasysteem nodig heeft. Denk u aan beurzen, markten of tijdelijke verkooppunten. Dit kan vaak al voor ongeveer 75 euro per week.

U kunt echter ook een kasregister voor langere tijd huren. Stel dat uw apparaat is gestolen of bijvoorbeeld waterschade heeft. U dient een oplossing te vinden om uw klanten te kunnen blijven helpen en uw omzet draaiende te houden.

Het huren van een kassaregister heeft als voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de service en het onderhoud, vaak zit dit bij uw huurcontract in. Ook kan het huurbedrijf voor u de software voor u op maat installeren tegen een kleine vergoeding.

Hoe wordt een betaalterminal geïnstalleerd?

In de meeste gevallen doen de leveranciers van betaalterminals alles voor u als het op de installatie aankomt. Toch zult u veelal enkele voorbereidingen moeten treffen, namelijk:

Bij aansluiting via internet:

  • stap 1: zorg voor een aansluiting op het stroomnet
  • stap 2: zorg voor performant en actief internet
  • stap 3: verzeker u van goede firewall-instellingen
  • stap 4: vele leveranciers zullen u een voorbereidende vragenlijst voorleggen. Vul ze goed in.

Bij aansluiting via GPRS:

  • stap 1: zorg voor een aansluiting op het stroomnet
  • stap 2: zorg voor een actieve mobiele telefoonlijn.

Bij geïntegreerde betaalterminal:

  • zorg dat u de terminal integreert in een compatibel systeem
  • zorg dat u een compatibel softwaresysteem hebt
  • zorg dat u over de juiste (power)kabel(s) beschikt.