PROFESSIONELE KOPIEERMACHINESVergelijk de beste leveranciers & bespaar!
PROFESSIONELE KOPIEERMACHINES
Vergelijk de beste leveranciers & bespaar!
Ontvang tot 4 Kopieermachine offertes op Maat
Vergelijk & Bespaar tot wel 30%!
Ontvang tot 4 Kopieermachine offertes op Maat Vergelijk & Bespaar tot wel 30%!

Printers: Kantoormachines Woordenlijst

Leestijd: 2 min

Als u op zoekt bent naar kantoormachines zoals een (multifunctionele) printer of kopieerapparaat, stuit u weleens op bepaalde technische termen. Hier vindt u de uitleg van enkele veel voorkomende termen.

kantoormachines

Constante uitvoersnelheid

De printer kan kopie na kopie maken, zonder dat u telkens de startknop moet indrukken na de kopieercyclus.

Door de rug nieten

Bij deze afwerkingsoptie wordt de afgedrukte uitvoer in boekjes geniet.

Dubbelzijdig afdrukken

De beide zijden van een blad worden bedrukt.

Toner

Dit poeder wordt gebruikt in laserprinters en kopieerapparaten. De tekst en afbeeldingen worden zo op het papier gevormd.

Inktpatroon (of inktcartridge)

Dit patroon is een uitneembaar en vervangbaar onderdeel van inkjetprinters.

dpi

Dit is de kwaliteit van een invoer- of uitvoereenheid. De afkorting betekent ‘dots per inch’ (punten per 2,54 cm). Hoe hoger de resolutie, hoe gedetailleerder en kwalitatiever een afdruk.

  • Een scanner kan een resolutie hebben van 150 dpi tot 4800 dpi
  • Een beeldscherm kan een resolutie hebben van 72 tot meer dan 200 dpi
  • Een laserprinter kan een resolutie hebben van 300, 600, 1200 of meer dpi
  • Een faxpagina kan een resolutie hebben van 150 tot 300 dpi

De prijs per pagina

Die prijs is makkelijk te berekenen door de prijs van een cartridge te delen door het aantal pagina's dat u ermee kunt afdrukken.

Autoduplexer

Een printer met autoduplexer kan automatisch dubbelzijdig afdrukken. Zo bespaart u papier, vooral bij lijvige jaarrapporten of presentaties. Let wel: deze optie zit niet standaard op alle printers.

Draft-mode

Als u een printer in ‘draft-mode’ zet, kunt u tekst printen in de hoogste afdruksnelheid. Dit kan evenwel ten koste gaan van de printkwaliteit.

Interface

De interface geeft aan hoe u een printer kunt aansluiten op uw computer(s). Interfaces kunnen van elkaar verschillen wat betreft de snelheid waarmee een scanner gegevens verstuurt naar uw computer. Een veelgebruikte aansluitingsoptie is een USB-kabel. Er is uiteraard ook Bluetooth, Ethernet of een parallel-poort.

PictBridge

Tegenwoordig hebben printers veelal de optie ‘PictBridge’ waarmee foto's van een digitale camera kunnen worden afgedrukt. U hoeft uw camera dus niet steeds aan uw computer te koppelen om foto’s te printen. Niet vergeten: zowel uw digitale camera als printer moeten ‘PictBridge’ ondersteunen.

Processor

Bepaalde printers hebben een ingebouwde processor. Deze toestellen kunnen dan bijvoorbeeld foto's afdrukken vanaf een geheugenkaart, en dit zonder dat de computer aanstaat. Een eigen processor zorgt ook voor een hogere afdruksnelheid en belast minder uw computer(s). De kracht van een processor wordt uitgedrukt in Megahertz (MHz).