Gratis Offerte voor Maaltijdcheques: Voordelig voor Werknemers!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerte aanvragen bij verschillende leveranciers in één keer binnen te geven.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Maaltijdcheques : Kosten verbonden aan maaltijdcheques

Leestijd: 2 min

Als u maaltijdcheques wilt uitgeven onder uw medewerkers dan dient u het een en ander aan te vragen. Wat en wat de kosten hiervan zijn leest u hier.

Aanvragen

Maaltijdcheques kunnen probleemloos aangevraagd worden via uw sociaal secretariaat. U betaalt uiteraard wel dossiers- en verwerkingskosten aan uw sociaal secretariaat om dit alles in orde te brengen en dit telkens wanneer u cheques aanvraagt.

Voor wie werkt met elektronische cheques is het mogelijk deze maandelijks te bestellen via een formulier dat men rechtstreeks doorstuurt naar het bedrijf dat de cheques verdeelt zoals Edenred, Sodexo,… Op die manier ontsnapt u aan een groot gedeelte van de kosten maar u moet dan uiteraard alle berekeningen en navolgingen wel zelf doen en daar kruipt in bepaalde gevallen heel wat tijd in. Vooral bij grotere bedrijven die heel wat werknemers hebben is het raadzaam om dit toch door een ervaren instantie te laten uitvoeren.

 

Maaltijdcheques kosten

De werkgever betaalt maximaal 6,91 euro per maaltijdcheque die hij uitgeeft aan zijn werknemers. De werknemer dient minimaal 1,09 euro te betalen op elke cheque die wordt ontvangen. De verrekening van deze kosten gebeuren rechtstreeks via uw loonfiche. U krijgt hiervoor dus geen aparte rekening, maar deze bedragen trekt men onmiddellijk af alvorens uw loon uit te betalen.

 
Kosten maaltijdcheques

Waarde van de maaltijdcheque

Er is geen maximum bedrag vastgelegd voor de waarde van een maaltijdcheque. Wel is er een maximum bedrag dat de werkgever mag betalen, namelijk 6,91 euro. Men kan dus moeiteloos beslissen om een hoger bedrag per cheque toe te kennen maar dit betekent eigenlijk enkel dat de werknemer in kwestie dan veel meer zal gaan betalen. De meest gebruikelijk waarde voor een maaltijdcheque is daarom ook 8 euro. Dit is een combinatie van de maximum en de minimum bijdrage van werkgever en werknemer.

U kan ervoor kiezen om aan verschillende werknemers verschillende bedragen van maaltijdcheques te geven maar dan moet u wel duidelijk controleren dat de werknemers die in een zelfde categorie zitten en die hetzelfde werkregime uitvoeren ook daadwerkelijk hetzelfde bedrag ontvangen. Anders loopt u het risico om boetes te krijgen.