Koffiemachine:  Ontvang gratis tot 4 offertes!
Koffiemachine: Ontvang gratis tot 4 offertes!
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Koffiemachine: De beste koffiemachine kiezen

Leestijd: 3 min

De beste koffiemachine kiezen: een goede voorbereiding treffen is verstandig. Breng een aantal belangrijke factoren in kaart waardoor u rekening kunt houden met de behoeften van uw organisatie. De volgende punten zijn aan te raden te onderzoeken:

 Beste koffiemachine

De beste koffiemachine: het aantal gebruikers

Eén van de belangrijkste factoren die cruciaal is in het bepalen welke koffieautomaat het beste binnen een organisatie past is het aantal gebruikers per dag. Op die manier kan het gemiddeld aantal te nuttigen kopjes koffie, blikjes frisdrank of snacks bepaald worden. Aan de hand hiervan kan de capaciteit van de automaat bepaald worden.

Doelgroep en functionaliteiten van de koffieautomaten

Het is duidelijk dat het primaire doel van de aankoop van een koffieautomaat is om mensen te voorzien van een consumptie. Maar om het soort automaat te bepalen is het belangrijk om te kijken naar de doelgroep.

  • Medewerkers: is de koffieautomaat alleen voor uw medewerkers dan dient u een beeld te schetsen van de behoeften binnen het bedrijf. Ook is de betaalmogelijkheid een punt om over na te denken. Koffie kunt u bijvoorbeeld als bedrijf betalen, maar u kunt voor snacks en frisdrank een (volledige) bijdrage aan uw medewerkers vragen.
  • Bezoekers: ontvangt u veel bezoekers? Bedenk dan dat zij misschien een uitgebreidere wens hebben dan u of uw medewerkers. Stel het aanbod hierop af. Wilt u uw bezoeker een kopje koffie aanbieden of betalen zij zelf? Denk ook aan het imago dat u wilt uitdragen.
  • (Betalende) klanten: uw klanten hebben vaak een uitgebreidere wens en verwachtten een betere kwaliteit dan u en uw medewerkers. Wanneer het betalende klanten betreft is dit zeker het geval. Een professioneel espressoapparaat is bijvoorbeeld bijna niet weg te denken in een horeca gelegenheid. Denk ook aan het imago dat u wilt uitdragen.

Locatie en formaat

U dient ook na te gaan waar de koffieautomaat wordt geplaatst. Is dit in een kantoor, in een gemeenschappelijke kantine of in een gang of in een wachtruimte? Hoeveel ruimte is er voor een automatische koffiemachine, krijgt deze een plek op de vloer of komt deze op een tafel of keukenkastje te staan? Het formaat van het koffieapparaat hangt hiervan af.

Eén of meerdere koffieautomaten

Vanuit een financieel oogpunt gezien is het goed om te kijken naar de totale behoefte aan koffieautomaten. Is één specifieke automaat voldoende of is er plek en budget voor meerdere automaten in een kantine? Vaak is het afnemen van meerdere koffie vending machines voordeliger.

Gewenste producten

Bij een koffieautomaat is het niet alleen goed om te bedenken wat voor smaken er gewenst zijn, maar ook welke ingrediënten er gebruikt dienen te worden zoals duurzame koffie, koffiebonen, vriesdroog, oploskoffie etc.

Producten gratis aanbieden of tegen betaling

Het is ook goed in beeld te hebben hoe de betaling afgehandeld wordt. Betaalt de gebruiker met gepast muntgeld, geeft de koffiemachine geld terug, wordt er betaald met een badge, betaald het bedrijf een gedeelte van de prijs of zijn de te verkrijgen producten gratis?

Koffieautomaat huren of kopen

Dit is een cruciaal punt in de zoektocht naar de juiste koffiemachine voor een organisatie. Is er budget om een koffieautomaat aan te kopen? Of wordt er liever per maand een huurtarief betaald? Kiest u voor investeren of niet?

Onderhoud en service

Ten slotte is dit ook een goed punt om over na te denken en te onderzoeken. Is er binnen de organisatie een mogelijkheid om het onderhoud en het vullen van de automaat in eigen beheer te houden? Of wordt dit liever uitbesteed aan de leverancier? Wanneer u de koffieautomaat huurt wordt dit opgenomen in het huurcontract.