Defibrillator : ontvang tot gratis offertes
Defibrillator : ontvang tot gratis offertes
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!
Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.
Ontvang de prijsoffertes van de beste leveranciers in 1 minuut!Vergelijk & rust uw bedrijf voor de beste prijs uit.

Defibrillator: Koopgids

Dankzij een defibrillator kunt u gepaste hulp bieden aan personen die een hartaanval krijgen. De compacte toestellen beschikken over twee elektroden die in staat zijn de elektrische activiteit van het hart te analyseren. In het geval van kamer- of ventrikelfibrillatie kunnen zij een stroomstoot toedienen met de bedoeling het verstoorde hartritme te herstellen.

Niet zelden vinden hartaanvallen in een bedrijfsomgeving plaats (stress, vermoeidheid, enz.). Nochtans is de aanwezigheid van een defibrillator wettelijk niet verplicht, niet in bedrijfsomgevingen en ook niet op andere plaatsen. Als werkgever bent u daarentegen wel verplicht om alle noodzakelijke maatregelen te treffen die het welzijn van uw personeel op het werk garanderen. Uit voorzorg is het dan ook zeker een goed idee voor bedrijven om te investeren in een defibrillator of AED-toestel (automatische externe defibrillator).

Daarbij is het van belang dat het zo eenvoudig mogelijk is om het toestel te gebruiken. Een gespreksinstructie loodst de hulpverlener doorheen de reanimatie. Bij de keuze voor een defibrillator kunt u kiezen tussen een volautomatisch of een halfautomatisch toestel.

  • Halfautomatische defibrillator

Na de voorbereiding van het slachtoffer en het aanbrengen van de elektroden dient de hulpverlener zelf op de stroomknop te drukken om de elektrische lading vrij te geven.

  • Volautomatische defibrillator

Bij dit type gebeurt ook het vrijgeven van de elektrische lading automatisch. Als de analyse aangeeft dat een stroomstoot noodzakelijk is, gebeurt alles vanzelf en hoeft de bediener van het toestel na het aanbrengen van de elektroden verder niets te doen.

Bij de keuze voor een defibrillator of AED-toestel dient u ook rekening te houden met elementen zoals de vervanging van toebehoren (gel, batterij), de gebruiksvriendelijkheid, de duidelijkheid van de instructiestem, de automatische verwittiging van de hulpdiensten, enz.