Boekhoudsoftware: Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48u!
Boekhoudsoftware: Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48u!

Boekhoudprogramma: De voordelen van een boekhoudpakket

Leestijd: 2 min

Hoewel er misschien nog een drempelvrees bestaat om boekhoudpakket aan kopen uit schrik dat het te ingewikkeld zou zijn, zal iedereen ongetwijfeld overtuigd zijn dat het automatiseren van elke boekhouding vooral voordelen biedt. We helpen de vooroordelen uit de wereld en stippen hierna alle troeven aan die boekhoudsoftware u kunt opleveren.

 boekhoudpakket

Boekhoudpakket: alle troeven op een rij:

  • Alle basis boekhoudpakketten werken erg praktisch en eenvoudig en zijn snel geïnstalleerd.
  • Voor de professionele pakketten krijgt u de hulp van de leverancier en meestal een gepersonaliseerde opleiding.
  • Boekingsprogramma’s werken erg flexibel en alle boekingen worden onmiddellijk verwerkt.
  • U heeft op elk moment een perfect inzicht in en overzicht van uw boekhouding door de handige raadpleegfuncties. Concreet betekent dit dat u uw financiële situatie en de controle over uw inkomsten en uitgaven altijd in de hand heeft.

Als u de juiste software heeft gekozen, kan u uw boekhoudpakket koppelen aan de meeste of alle toepassingen en programma’s van uw bedrijf zoals diverse administratiefuncties, klantenbeheer, kassasysteem, bestellingen, leveringen en productie, documenten, etc. Ook uw boekhouder kan al uw gegevens inzien zonder dat hij zijn kantoor moet verlaten.

Bespaar tijd en geld:

  • U of uw werknemers zullen minder tijd moeten besteden aan het opmaken van facturen, het uitzoeken van slechte betalers en het sturen van betalingsherinneringen. Het manueel invullen van dag- , kas- of bankboeken is voorbij en wordt geïntegreerd.
  • U bespaart tijd en geld als u uw facturen en betalingsherinneringen elektronisch opmaakt en verstuurt. U helpt zelfs het milieu want de papierberg wordt kleiner, u hoeft geen postzegels en enveloppen meer te kopen. Zo recupereert u een gedeelte van de investering in uw boekhoudpakket. Door de tijdswinst is er ruimte voor andere taken binnen het bedrijf die extra winst kunnen opleveren.
  • Door de automatische integratie elimineert u het dubbel invoeren van gegevens, wat nog eens extra tijdswinst betekent. Daardoor is er ook minder kans op fouten.

Aankoop:

  • Als u tegen de investering opziet, kan u altijd starten met een basispakket. De meeste software kan u achteraf uitbreiden met aparte modules afgestemd op uw specifieke behoeften en/of als uw onderneming groeit.
  • Een echte investering is zelfs niet altijd nodig, want heel wat boekhoudsoftware dient u niet aan te kopen. U betaalt een maandabonnement, beschikt altijd over de laatste updates en indien nodig over online of personal support.

Hoewel het aanbod boekhoudprogramma dat momenteel op de markt is u effectief zal helpen met uw administratie, blijft uw ‘fysieke’ boekhouder toch essentieel om met zijn professionele kennis uw bedrijf op het juiste spoor te houden.