Product / Dienst

Ontdek de vaakst gestelde vragen over Betaaloplossingen

Betalen met Bitcoins, het kan!

U heeft er vast wel van gehoord: Bitcoins. Het is een digitaal betaalmiddel dat sterk in opkomst is en oorspronkelijk bedoeld was om transacties op internet gemakkelijker te maken. Toch gaat het nu een stapje verder, het maakt de overstap naar de reële wereld.

Betalen met Bitcoins

Betalen via internet is niet meer de enige optie. Ook in het “echt” afrekenen met deze nieuwe valuta wordt een optie. Het Nederlandse bedrijf Nuvopos introduceerde deze maand een kassasysteem dat geschikt is voor betalingen met Bitcoins. Het afrekenproces met Bitcoins ziet er als volgt uit:

  • Het te betalen bedrag wordt omgerekend naar het bedrag in Bitcoins.
  • Er wordt een Bitcoin QR code aangemaakt
  • Deze QR code wordt gescand door de klant met zijn Bitcoin Wallet op zijn smartphone
  • De betaling is voltooid

 Betalen bitcoins

Bitcoin-automaat

Niet alleen betalen met Bitcoins via een kassasysteem is een mogelijkheid. Ook Bitcoins laten uitbetalen via een automaat in euro’s of dollars is een optie. In Vancouver is de eerste Bitcoin-automaat geplaatst. De automaat leest de handpalm van de gebruiker om te voorkomen dat er meer dan 3000 Canadese dollars per dag worden omgewisseld. Hiermee moeten witwaspraktijken worden tegen gegaan.

Wisselkoers

Een indicatie van de wisselkoers van de Bitcoin. Op 23 oktober was €100  0,71 Bitcoin waard. De actuele wisselkoers van de Bitcoin kunt u op de website van Bitcoin vinden. 

Ontdek andere vragen over Betaaloplossingen :

Product / Dienst: vaak gestelde vragen :

Voor meer info over Betaaloplossingen ga naar Onze koopgids