SCHOONMAAKBEDRIJFOntvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
SCHOONMAAKBEDRIJF
Ontvang tot 4 GRATIS offertes, Vergelijk!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:
Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!
Speciaal voor Bedrijven, Winkels & Kantoren:Vergelijk NU de Schoonmaakbedrijven bij u in de Buurt!

Desinfecteren van oppervlakken

Leestijd: 1 min

In vele professionele instellingen en bedrijven dient er voor een goede uitvoering van de werkzaamheden gedesinfecteerd te worden. Hier zijn verschillende methoden voor. U kunt hier een professioneel schoonmaakbedrijf  voor inhuren, voor een gegarandeerd resultaat.

Desinfecteermethoden

Het belangrijkste is dat bij desinfecteren schadelijke bacteriën worden gedood. Hiervoor zijn meestal krachtige middelen nodig. Desinfecteren kan ten eerste gedaan worden door middel van thermische schoonmaakmethoden. Een voorbeeld hiervan is een stoomreiniger. Ten tweede kan er worden gedesinfecteerd door middel van chemische reiniging. Bij desinfecteren is het belangrijk om te onthouden dat alle oppervlakten dienen te worden behandeld en dat voor de behandeling een grondige schoonmaak gedaan dient te worden.

Er bestaan verschillende middelen om mee te desinfecteren:

  • Vloeistoffen
  • Sprays of spuitbussen
  • Gassen

Enkele voorbeelden van desinfecterende middelen zijn alcohol, ammonium, aldehyde, etc.

 Schoonmaakmiddelen

Twee verschillende procedures

Er kan via twee verschillende procedures worden gedesinfecteerd. Ten eerste kan dit worden gedaan door applicatie van het middel op het oppervlak. Dit is de meest voor de hand liggende methode; het middel wordt aangebracht na een grondige schoonmaak van het oppervlak. Het is belangrijk bij deze methode dat het oppervlakte goed opdroogt. Het middel wordt handmatig aangebracht met een doek of spons.

Daarnaast kan er ook gedesinfecteerd worden via de lucht (pulverisator). Dit kan zowel automatisch als handmatig worden gedaan. Wanneer het automatisch, via een gespecialiseerde machine, wordt gedaan gebruikt men meestal een peroxide. Hierbij kunnen dan ook geen personen aanwezig zijn. Er kan ook handmatig een pulverisator worden gebruikt. De persoon richt hierbij op de te desinfecteren oppervlakken.

Voor een goed resultaat schakelt u het beste een professioneel schoonmaakbedrijf  in.