Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Winkeliers en maaltijdcheques

Maaltijdcheques zijn een ideale manier van betalen voor werknemers en een ideale manier van extralegale voordelen voor de werkgever. Maar wat betekend het gebruik ervan voor winkeliers en restaurateurs?

Voor de handelaar

Als handelaar of winkelier zal u ongetwijfeld vaak geconfronteerd worden met de vraag van uw klanten ze bij u kunnen betalen met maaltijdcheques. Velen zijn er zelfs van overtuigd dat ze dit overal kunnen en hebben dikwijls geen cent meer op zak. 

Als handelaar hebt u uiteraard zelf de keuze of u al dan niet de maaltijdcheques wenst te aanvaarden. Daar tegenover staat dat u zich dient aan te sluiten bij één van de instellingen die cheques uitbetaalt (leveranciers van maaltijdcheques) waardoor u elke cheque die u aanvaard kan laten uitbetalen. Om u aan te sluiten bij een van de leveranciers dient u een jaarlijks lidmaatschap te betalen.  Dit is in het geval van aanvaarding van papieren maaltijdcheques.

Daarnaast zal er in het geval van een elektronische betaling ook een bijdrage per transactie in rekening worden gebracht. Een overzicht van de kosten in het geval van een elektronische betaling:

Sodexo:

Eenmalige aansluitkosten: €100

Transactiekosten variëren aan de hand van aantal transacties per maand: €0,13 à €0,65

Edenred:

Eenmalige aansluitkosten: €104

Maandelijkse vergoeding terminal: €5,04

Transactiekosten: 1,50%

Monizze & E-ve:

Eenmalige aansluitkosten: €25

Transactiekosten variëren aan de hand van aantal transacties per maand: €0,10 à €0,17

 
Winkeliers en maaltijdcheques

Bezorging en uitbetaling van de cheques

In vele gevallen kan u kiezen hoe u de cheques aan de uitbetalingsfirma bezorgt. Ofwel kan u deze laten ophalen, ofwel kan u die opsturen. Uiteraard loopt u bij het opsturen wel het risico dat de cheques verloren gaan en dan bent u uw geld kwijt. Met de elektronische cheques gaat alles uiteraard veel makkelijker en sneller en moet u als handelaar minder lang wachten op uw geld.

De uitbetaling van papieren maaltijdcheques zal door de leverancier binnen 20 dagen worden gedaan. 

 

Weigeren van maaltijdcheques

U hebt als handelaar altijd het recht maaltijdcheques te weigeren als u niet aangesloten bent bij een van de leveranciers van maaltijdcheques. Bent u dit wel, dan moet u steeds geldige maaltijdcheques aanvaarden.  Uiteraard moeten de maaltijdcheques dan wel aangewend worden om voedingswaren mee te kopen. 

Begin met uw offerteaanvraag Maaltijdcheques