Gratis Offerte voor Maaltijdcheques:Voordelig voor Werknemers!
Gratis Offerte voor Maaltijdcheques:
Voordelig voor Werknemers!

Winkeliers en maaltijdcheques

Leestijd: 1 min

Maaltijdcheques zijn een gesmaakt extralegaal voordeel en een ideale manier van betalen voor werknemers. Maar wat moet u weten als winkelier of handelaar die al dan niet maaltijdcheques aanvaardt ?

Voor de handelaar

Als handelaar hebt u zelf de keuze of u al dan niet maaltijdcheques wenst te aanvaarden. U zult hoe dan ook regelmatig geconfronteerd worden met klanten die vragen of ze bij u met maaltijdcheques kunnen betalen.

Als u maaltijdcheques aanvaardt, dan dient u zich aan te sluiten bij één of meerdere leveranciers van maaltijdcheques (Sodexo, Edenred, Monizze, E-ve, enz.) zodat u de waarde van elke cheque die u aanvaardt ook daadwerkelijk terugbetaald krijgt. Veelal betaalt u een jaarlijks lidmaatschap en zal er bij elektronische maaltijdcheques een bijdrage per transactie in rekening worden gebracht. We zetten de kosten per leverancier op een rijtje :

Sodexo:

Eenmalige aansluitingskosten: €100
Transactiekosten variëren i.f.v. het aantal transacties per maand: €0,13 à €0,65

Edenred:

Eenmalige aansluitingskosten: €104
Maandelijkse vergoeding terminal: €5,04
Transactiekosten: 1,50%

Monizze & E-ve:

Eenmalige aansluitkosten: €25
Transactiekosten variëren i.f.v. het aantal transacties per maand: €0,10 à €0,17

 Winkeliers en maaltijdcheques

Weigeren van maaltijdcheques

U hebt als handelaar altijd het recht maaltijdcheques te weigeren als u niet aangesloten bent bij de leverancier van de cheques in kwestie. Bent u dat wel, dan bent u ook verplicht om geldige maaltijdcheques te aanvaarden. Uiteraard moeten de maaltijdcheques dan wel aangewend worden voor de aankoop van voedingsproducten.