Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Maaltijdcheques: het kiezen van een leverancier

Er bestaan diverse leveranciers die erkend zijn om u deze maaltijdcheques te bezorgen en bij sommigen kan men zowel elektronische als papieren maaltijdcheques bestellen, maar niet bij allemaal. U zal dus vooraf ook moeten nagaan op welke manier u wenst te werken, welk bedrag de cheques moeten hebben en uiteraard moet u alles vastleggen in een individuele of collectieve overeenkomst met uw werknemer.

 Sodexo logoEdenred logoE-kena logoMonizze logo

Vier leveranciers voor elektronische maaltijdcheques in België

In België zijn vier bekende leveranciers die de elektronische maaltijdcheques kunnen leveren. We hebben het dan over Sodexo, Edenred, E-ve en Monizze. 

  • Sodexo

Sodexo is één van de grootste aanbieders van maaltijdcheques. Bij Sodexo kan u zowel terecht voor papieren als voor elektronische maaltijdcheques. Online, via de website van Sodexo kan men heel veel toepassingen gebruiken en op die manier probleemloos en snel bepaalde zaken doorgeven. Ook het bestellen kan via de pc gebeuren, wat uiteraard de snelheid van alle bestellingen zal bevorderen. 

De papieren maaltijdcheques van Sodexo heten Lunchpass en worden geleverd op naam van de werknemer. Wie echter kiest voor elektronische maaltijdcheques bij Sodexo geniet heel wat meer voordelen. Zo bieden zij het meest uitgebreide en meest gediversifieerde aanvaardingsnetwerk.  Men kan zeer eenvoudig terug overschakelen indien men liever terug naar papieren maaltijdcheques gaat en bovendien is de handeling zeer eenvoudig want de kaart werkt als een gewone betaalkaart die men bij de winkelier in de terminal voor bankcontact steekt.  Net als bij een betaalkaart kan men opteren voor een geheime code voor validatie.

 

  • Edenred

Naast Sodexo is ook Edenred, de nieuwe naam voor Accor Services zeer actief op de markt voor maaltijdcheques. Ook bij hen kun je zowel elektronische als papieren maaltijdcheques bestellen, hoewel ook zij meer en meer aanprijzen om te opteren voor de elektronische wijze.

Via de website van Edenred kunt u alle informatie verkrijgen omtrent het bestellen van de cheques, voordelen voor de werkgevers en werknemers, simulatie volgens uw beschikbaar budget kortom een volledig informatiepakket die u optimaal zal begeleiden bij de keuze van uw leverancier. Bovendien zie je op de site ook een overzicht van alle handelaars waar je met je Edenred maaltijdcheques terecht kan.

 

  • E-ve

E-kena  is de naam van de elektronische maaltijdcheque van het digitale platform E-ve.

E-kena staat voor de elektronische kaart waarmee men in de winkel kan betalen in plaats van met cash geld of met een andere betaalkaart. Dit uiteraard ook ter vervanging van de papieren maaltijdcheques.

E-kena is afgeleid van het Latijns woord “cena” wat maaltijd betekent.  We gaan naar een tijdperk waar papieren maaltijdcheques uiteindelijk niet meer zullen bestaan en alles elektronisch zal gaan. Bovendien heeft E-kena een zeer groot netwerk van winkeliers waar men de kaart kan gebruiken.

Ook voor de werkgever is het geven van maaltijdcheques aan werknemers via E-ve een groot voordeel. Men vraagt via de site een online offerte aan en van zodra deze ondertekend is maakt men een online account aan voor uw HR-verantwoordelijke. Deze kan nu meteen starten met het aanmaken van een rekening per werknemer, het bestellen van cheques,…  Voor de werknemers zelf is het werken met de elektronische kaart zeer eenvoudig en bovendien krijgt men een melding wanneer bepaalde cheques bijna hun vervaldatum bereikt hebben.

 

  • Monizze

Monizze is een verdeler van elektronische maaltijdcheques die het vooral belangrijk vindt om de rompslomp rond het bestellen van maaltijdcheques te verminderen en op die manier de kosten te drukken. 

De voordelen tegenover papieren cheques zijn volgens hen niet te overzien namelijk veel minder kosten, geen verdeling of administratie meer, milieuvriendelijk en zeer eenvoudig beheer via het internet. 

Ook voor de werknemers is de Monizze kaart een handig middeltje om boodschappen te doen in zeer veel diverse winkels. De oprichters van Monizze hebben zelf meer dan dertig jaar ervaring inzake mobiele betalingsmogelijkheden, ICT  en Telecom. Dit zorgt ervoor dat Monizze telkens zeer snel aangepast wordt aan de nieuwste mogelijkheden. 

Begin met uw offerteaanvraag Maaltijdcheques