Product / Dienst

Ontdek de vaakst gestelde vragen over Beveiliging

Aspiratierookmelders Siemens

Siemens Building Technologies introduceert twee nieuwe soorten aspiratierookmelders. Deze rookmelders kunnen een nauwkeurig onderscheid maken tussen echte rook en overige invloeden zoals stof of stoom. De twee nieuwe modellen zullen hierdoor ook in moeilijke detectiegevallen betrouwbaar werken en alarm slaan in een vroegtijdig stadium van de brand. 

Hoe werken de aspiratierookmelders?

Aspiratierookmelders werken met een aanzuigtechniek. Via een buizenstelsel wordt constant lucht uit de te detecteren ruimte aangezogen en gescand op rookpartikels. De nieuwe modellen van Siemens kunnen een onderscheid maken tussen echte rook en overige invloeden, iets waar andere puntrookmelders nog steeds moeite mee hebben. Beide modellen zijn uitgerust met een optische dual wavelength detectietechnologie. Dit werkt met blauwe en infrarode lichtgolven welke de partikelgrootte en –concentratie kunnen vaststellen door middel van de verschillende golflengten. Hierdoor kan rook worden onderscheiden van stof of stoom.

 Rookalarm

Toepassing

De nieuwe aspiratierookmelders van Siemens zijn uitermate geschikt voor locaties waar de detectiecondities niet optimaal zijn. Het kan hierbij gaan om locaties waar veel stof of vuil in de lucht aanwezig is, zoals in garages en werkplaatsen. Ook zijn ze geschikt voor locaties waar esthetiek van belang is of waar een hoge detectiegevoeligheid noodzakelijk is.

Voorbeelden van geschikte locaties: warenhuizen, productiehallen, ondergrondse locaties als metro of parkeergarages, liftschachten etc. 

Voor meer info over Beveiliging ga naar Onze koopgids