Autoverhuur - bedrijfswagens huren:Ontvang gratis meerdere offertes in 48u
Autoverhuur - bedrijfswagens huren:
Ontvang gratis meerdere offertes in 48u

Autoverhuur

Als particulier of als bedrijf kunt u soms de behoefte hebben aan het gebruik van een auto terwijl u hier zelf niet over beschikt. U heeft dan de mogelijkheid om een auto te huren. Wanneer huurt u precies een auto en wat zijn de voorwaarden en de kosten?

autoverhuur 

Redenen om een auto te huren

De redenen om een auto te huren kunnen zeer divers zijn. Het kan zijn dat u een weekendje weg wilt met het gezin en daarom een auto wilt huren. Een andere mogelijkheid is dat uw bedrijf verhuist naar een nieuw kantoor en u één of meerdere verhuiswagens nodig heeft. Of u heeft een luxe auto nodig om een belangrijke zakenrelatie af te halen van het vliegveld. Allemaal gelegenheden waarbij u de behoefte kunt hebben een auto te huren.

De voorwaarden

Aan het huren van een auto zijn enkele voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden kunnen per bedrijf verschillen, maar over het algemeen hanteren verhuurbedrijven dezelfde voorwaarden.

 • Verhuurders hanteren vaak een minimum leeftijd van de bestuurder.
 • Ook stellen verhuurbedrijven soms verplicht dat u minimaal één jaar of meer in het bezit van uw rijbewijs bent. Indien u niet aan deze eisen voldoet kan het zijn dat u geen auto kunt huren of dat het verhuurbedrijf een extra toeslag berekend.
 • Ook is uw type rijbewijs ook van belang. Niet ieder voertuig mag door iedere automobilist bestuurd worden.
 • Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat er een eigen risico geldt in het geval van schade. Informeer goed bij het verhuurbedrijf hoe hoog dit eigen risico is.

Kort samengevat is autoverhuur vaak gebonden aan de volgende voorwaarden:

 • er geldt een minimumleeftijd voor de bestuurder
 • u moet voldoende rijervaring hebben
 • er is een eigen risico van toepassing
 • er is een borgsom van toepassing

Hoe is de verzekering geregeld?

Voordat u een auto gaat huren is het belangrijk om te achterhalen waar u wel en waar u niet voor verzekerd bent. U kunt anders achteraf voor vervelende verrassingen komen te staan. Standaard is een huurauto voorzien van een WA verzekering, maar dat houdt in dat de meeste risico’s niet afgedekt zijn voor u. Het verhuurbedrijf biedt u de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten om zo min mogelijk last te hebben van eventuele schade. Deze aanvullende verzekeringen betreffen:

 • een allriskverzekering;
 • een inzittendenverzekering;
 • een diefstalverzekering;
 • een banden- en autoruitendekking.

Sluit u deze aanvullende verzekeringen niet af als u een auto huurt, dan is de kans vrij groot dat u bij schade door uw schuld aansprakelijk gesteld wordt voor de kosten.

Wat zijn de kosten?

De kosten van autohuur zijn natuurlijk afhankelijk van het type voertuig en de huurperiode. In het volgende schema krijgt u een indicatie van de kosten.

Type voertuig

Kosten per dag

Kosten per dag bij langetermijnhuur

Personenauto / bestelwagen

€ 60 - € 80

€ 20- € 40

Luxe personenauto

€ 80 - € 120

€ 30 - € 50

Verhuiswagen

€ 80 - € 100

€ 60 - € 80